Marijo Bekić

Ravnatelj dubrovačke bolnice preko reda cijepio punca i punicu: Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje; Beroš šalje inspekciju

19.02.2021 u 16:41

Bionic
Reading

Ravnatelj dubrovačke bolnice i HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Dubrovnika Marijo Bekić cijepljenje preko reda omogućio je puncu i punici iz Posušja, svojim roditeljima, svećenicima, policajcima. Bolnica nije željela dati nikakve informacije pozivajući se na zaštitu podataka, ali je Ministarstvo zdravstva dostavilo Bekićevo očitovanje

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić organizirao je cijepljenje preko reda svoje obitelji. Bolnica nije željela dati nikakve informacije pozivajući se na zaštitu podataka, ali je Ministarstvo zdravstva dostavilo Bekićevo očitovanje, pišu 24sata.

''Osim zaposlenika bolnice cijepljeno je i 36 pacijenata OB-a Dubrovnik na hemodijalizi te još 65 vanjskih osoba, među kojima su djelatnici MUP-a, stariji svećenici s komorbiditetima te kronični bolesnici koji su inače pacijenti Opće bolnice Dubrovnik.

'Primili smo očitovanje ravnatelja te ćemo u dubrovačku bolnicu poslati inspekciju. O nalazima inspekcije obavijestit ćemo javnost', kazali su Ministarstvu zdravstva za Dnevnik.hr.

Naknadno, ravnatelj Bekić je na pitanje novinara Dubrovačke televizije smatra li da je napravio nešto nepropisno izjavio: 'Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje'.

'Ne bih to nazvao cijepljenjem preko reda. U našoj bolnici, ali i u cijeloj Republici Hrvatskoj je iznimno mali interes za cijepljenje općenito. Zanemariv broj djelatnika je bio zainteresiran, ispod 50 posto, oko 200 ljudi. Nismo znali kolika je to količina u bočicama na samom početku i svi zainteresirani mogli su se cijepiti. S obzirom na to da sam ja stalno u covid-zoni, jasno je da postoji mogućnost, s obzirom na to da imam četvero djece, da je dvoje imalo covid, a dvoje je povremeno u samoizolaciji te da bi šira obitelj koja se brine za djecu, s obzirom na dob i komorbiditete, sigurno letalno završila od covida. I jasno da smo im ponudili i da su dobili, kao i svi ostali'. dodao je Bekić.