NAPADNUTA 16-GODIŠNJA ČEHINJA

Ratni heroj osumnjičen za silovanje tinejdžerice

05.07.2009 u 15:53

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da je silovao 16-godišnju češku turistkinju, u nedjelju oko 10 sati u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku je, uz kaznenu prijavu, priveden 39-godišnji Cvijeto Antunović iz naselja Molunat u Konavlima, kojemu je određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru.

DUBROVNIK - 'Nemate uopće potrebe zvati. Znate da nema nikakvih izjava. Ni na jedno pitanje nećete dobiti odgovor. Doviđenja', rekla je i zaklopila slušalicu dežurna istražna sutkinja Mirjana Dabelić Donatović ne želeći otkriti kako je proteklo dvosatno davanje iskaza i je li se osumnjičeni Antunović branio šutnjom, piše Jutarnji list.

Silovanje je u ranim jutarnjim satima subote najbližoj Policijskoj postaji u Grudi u općini Konavle prijavila punoljetna državljanka Češke, koja je kao djevojčina skrbnica zatražila pokretanje istrage. Pretpostavlja se da je riječ o prijateljici 16-godišnjakinje koja je s njom došla na ljetovanje i odsjela u privatnom smještaju.

U Moluntu, koji je u nedjelju oko podne bio gotovo pust, mještani kao da su se zavjetovali na šutnju. Rijetki od njih koji su bili u šetnji pred nedjeljni ručak rezolutno su odbijali fotografiranje i bilo kakve izjave za novine.

'Pročitali smo u novinama o tom slučaju, ali nema smisla bilo što komentirati jer ništa ne znamo', kazivali su, odmahujući rukom na upite o nemilom događaju koji je uznemirio malo ribarsko mjesto i popularno sezonsko odmorište gostiju iz Češke i Slovačke.

Silovanje se dogodilo u subotnje jutro nakon završetka ljetne vikend-zabave pokraj plaže. Na tim se zabavama redovito okupljaju domaći i posjetitelji obližnjih kampova i privatnih apartmana u kojima je odsjela i maloljetna češka državljanka, koja je, kako se priča, silovana u napuštenoj zgradi kod poštanskog ureda u Moluntu.

Osumnjičeni je jedan od legendarnih branitelja Dubrovnika, a za iskazanu hrabrost je, kao natporučnik HV-a, u svibnju 1996. godine odlikovan Redom Nikole Šubića Zrinskog