SPREMNO POZIRALI

Raspudići zagrljeni u Saboru, Nino najavio rat: 'Trebat će staviti u zagradu i vlastiti ego'

22.07.2020 u 15:16

Bionic
Reading

Na konstituirajuću sjednicu 10. saziva Hrvatskog sabora supružnici Raspudić stigli su zagrljeni. Spremno su pozirali i dali izjave novinarima

'Dat ćemo sve od sebe, trebat će nam kratko vrijeme da naučimo proceduru i savladamo formu, a onda će početi pravi rat', najavio je Nino Raspudić.

Njegova supruga Marija Selak Raspudić izjavila je da su 'važniji interesi Hrvatske ispred bilo čijeg ega'.

'Moje teme su obrazovanje, ravnopravnost spolova itd. Naravno i demokratizacija društva, o čemu sam govorila tijekom izbornog procesa', kazala je Selak Raspudić.

  • +8
Bračni par Raspudić u Saboru Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Raspudić je jutros na Facebooku pod naslovom 'Vežite se, polijećemo' objavio poduži tekst u kojem podsjeća da je Sabor najvažnija hrvatska politička institucija 'zahvaljujući kojoj smo zadržavali kontinuitet državnosti'.

'Oligarhija ga svodi na teatar, puki politički izlog, jer se odluke ionako donose negdje drugdje, mediji mu ruše dignitet. Razlog više da mu ga pokušamo vratiti, da se ponašamo kao da će uvijek prevagnuti snaga argumenata, a ne cinični pragmatizam većine, koliko god to nekome zvučalo naivno', naveo je Raspudić.

Najavio je da će nakon ljeta prvo obići teren, drugu izbornu jedinicu iz koje je izabran.

'Trebat će, sada kad su izbori gotovi, staviti u zagradu i vlastiti ego, biti zastupnik, ne više svoga 'lika i djela' već primarno ljudi koji su me izabrali, i vrijednosti i politika zbog kojih su mi dali povjerene', napisao je Raspudić.