NINTENDU SE TRESU GAĆE

Rasprodan Playstation Move!

21.09.2010 u 13:23

Bionic
Reading

Ni tjedan dana nakon izlaska, novi Playstation 3 kontroler doslovno je nestao s polica

Prema najnovijem izvješću, Move je u Sjedinjenim Državama praktički rasprodan. Razlog ovakve pomame vjerojatno leži u ljudskoj potrebi za mahanjem psihodeličnim mikrofonima s ugrađenim žiroskopima.

Move kontroler košta oko 50 dolara, što i nije malo. Ipak, prema prvim dojmovima klijentele, radi se o vrhunskom proizvodu. SonyJev Move je u principu odgovor Microsoftovom Kinectu i Nintendovom Wiimoteu. Razlika od prvog je što se, konkretno, radi o nečemu što držite u rukama, a od drugog to što se radi o dosta osjetljivom uređaju. I tome da ono okruglo sranje na vrhu može reproducirati 16 milijuna boja.

Što se nekih okvirnih predviđanja kod kretanja tržišta tiče, smatramo da će Sony vjerojatno nadmašiti Kinect. Razlog ovome, po našem mišljenju, dijelom leži u detalju kako njihov kontroler ima gumbe. Naime, umjesto Kinectovog neartikuliranog mahanja po zraku, Move ima neartikulirano mahanje po zraku i pritiskanje gumba. Ovo znači da postoji realna (iako dosta mala) šansa da za Move neće izlaziti samo retardirane 'casual gaming' igre, već naslovi zbog kojih će i hardcore igračima biti drago što su kupili ovaj vanzemaljski dildo.

Iako je trenutna ponuda naslova koji podržavaju Move relativno meh (jedna pet igra, jedan puzzle, utrkivanje u kolicima i Wii Sports klon), Sony se u svoju babu zaklinje da će nadolazeći naslovi biti fenomenaltastični. Ako nas pitate, više bi nas radovalo da su inicijalni releaseovi bili bolji, s obzirom na to da nam se trenutno baš i ne igra još jedan Wii Sports. A vi svakako budite s nama i sutra, 22. rujna, kada ide velika GameReport Playstation Move recenzija!

 

Move u 'movingu'...