DOSTOJAN JUBILEJ

Raskoš nogometnih škola na Ramljaku

01.06.2012 u 13:35

Bionic
Reading

Idućeg tjedna će se na maksimirskim travnjacima održati deseto izdanje memorijalnog turnira za ulazne juniore (i kadete) Mladen Ramljak

Organizator turnira Božidar Šikić se pohvalio jakom postavom turnira (Dinamo, Hajduk, Betis, Valencia, Espanyol, Bucaspor, kijevski i moskovski Dinamo) i najavio lijepu vremensku prognozu, koja je često znala imati bitan utjecaj na 'snagu' turnira.

'Imamo tri španjolska kluba, a poznato je da se tamo najbolje radi s mladima. Bucaspor je najbolja škola u Turskoj, dok su imenjaci iz Kijeva i Moskve 'marke' u svom području. Ovaj turnir nema rupe, neće biti momčadi koju će se 'puniti','kaže Šikić i poentira.

'Često smo prošlih godina upravo na ovom turniru dobili najbolje procjene koji su igrači perspektiva za seniore, a koji nisu. Neka ljudi dođu i vide buduće zvijezde, a ulaz je tradicionalno besplatan.'

Dinamo će voditi trener Igor Cvitanović, koji je na Dinamovoj klupi u 11 utakmica upisao osam pobjeda i tri remija.

'Većina igrača s kojima smo igrali ovoga proljeća je '94. godište i već smo dobro uigrani za turnir. Imamo i mini pripreme i vjerujem da ćemo pokazati koliko smo dobra momčad i napraviti dobar rezultat. Ne znam kakvi su protivnici, ali vidjet ćemo raskoš nogometnih škola. Već od tri španjolske momčadi očekujem različit nogomet. Betis je, po andaluzijskoj tradiciji vjerojatno pomalo divlji, dok Espanyol i valencia njeguju fini nogomet. Rusi i Ukrajinci su nešto sasvim drugo, dok će Bucaspor predstavljati tursku školu. Bit će svega,' završava Cvitanović koji je nedavno osvojio juniorski kup i od 7. do 10. lipnja će tražiti i deveti naslov Dinama u deset izdanja turnira. Lani je slavio kijevski imenjak nakon penala.

Cvitanović je pozvao i šest kadeta, među kojima bi najviše pozornosti mogao privući Alen Halilović.

'On neće početi u ulozi startera, ali turnir daje četiri utakmice u četiri dana i nema sumnje da će se svi naigrati,' završava najbolji strijelac u povijesti kluba koji počinje ostavljati i dublji trenerski trag.