ODABRAO DOMAGOJ NOVOKMET

Rakić umjesto Novinića, Šoša umjesto Kovačevića

16.07.2012 u 14:49

Bionic
Reading

Mirjana Rakić imenovana je za v. d. ravnateljicu HTV-a, Dean Šoša preuzet će mjesto v. d. glavnog urednika HTV-a, Dario Špelić postao je v. d. ravnatelja Hrvatskog radija (HR), a v. d. glavnog urednika HR-a bit će Biljana Romić. Sektor Glazbene proizvodnje (GP) privremeno će voditi Ivana Kocelj, odlučio je netom imenovani privremeni glavni ravnatelj HRT-a Domagoj Novokmet

Mirjana Rakić, dugogodišnja novinarka, urednica i mentorica u redakciji Vanjske politike Informativnog programa na HTV-u, na mjestu ravnatelja zamijenit će Damira Novinića, koji se spominjao kao kadar potpredsjednika Vlade Radimira Čačića za čelnu funkciju na Prisavlju.

Dean Šoša će od Brune Kovačevića preuzeti poziciju glavnog urednika HTV-a, a prije nego li je imenovan bio je urednik u redakciji Filmskog programa u stranom programu; Dario Špelić, koji će zamijeniti Ivanku Lučev, na HR-u bio je urednik u redakciji Obrazovnog i dječjeg programa.

Do današnjeg imenovanja na mjesto privremene glavne urednice HR-a Biljana Romić bila je komentatorica u Kulturno-znanstvenom programu, a Ivana Kocelj, privremena šefica GP-a, bila je urednica u redakciji kulture HTV-a. GP je do danas vodila Sanda Vojković Smiljanić.

Kako neslužbeno doznajemo, pretumbacije s navedenim imenovanjima neće stati i u narednim danima mogu se očekivati promjene na uredničkim mjestima u pojedinim redakcijama, a posebno će biti zanimljivo vidjeti tko će od Dražena Miočića preuzeti Informativni program HTV-a. Kako glavni favorit na Prisavlju se spominje Sanja Mikleušević.