JOSIPOVIĆEVA EKIPA ZA IZBORE

Rakar i Jović u timu? Jedno veliko Facebook 'možda'

23.06.2014 u 10:31

Bionic
Reading

Pola godine nas dijeli od predsjedničkih izbora, a Ivo Josipović se bacio na ekipiranje svoga stožera. Prema neslužbenim izvorima Jutarnjeg lista, u njemu će biti Josipovićev analitičar Dejan Jović i bloger Marko Rakar. Njih dvojica na Facebooku tu informaciju ne potvrđuju, ali ni ne demantiraju, čime očito jasno daju do znanja aktualnom predsjedniku da su dostupni

Iako Rakarov angažman u kampanji kao komunikacijskog savjetnika ne bi trebala biti novost s obzirom da je na početku Josipovićevog mandata trebao postati zamjenik predstojnika Ureda predsjednika, Rakara je informacija da je u užem timu za kampanju iznenadila. Barem prema onome što piše na svom Facebook profilu. 'Ako ste se probudili iznenađeni, znajte da niste jedini... Daleko je kampanja, a da sam ja dobar s Ivom, to nije neka osobita tajna niti bi moralo biti iznenađenje. Ovaj tekst je došao iz suprotnog tabora i više je hvatanje u mutnom nego konkretna informacija', ograđuje se Rakar.


Ovime on tekst ne demantira, već mu je jedini problem činjenica da su informacije neslužbene, a pregovori očito još nefinalizirani. Sličnu igru igra i Dejan Jović. 'Pa evo i ja sam pročitao svoje ime - sve je to rekla-kazala, čuje se, hoće-neće, možda... Tipičan tekst za spekulativno 'novinarstvo'', kaže Josipovićev analitičar kojeg je beogradski dnevnik Blic svrstao na deseto mjesto najmoćnijih Srba u svijetu.

Imena kojima Jutarnji spekulira nisu iznenađenje. Osim Jovića koji je dio predsjednikovog tima, Rakar je također trebao biti na Pantovčaku. U tome ga je spriječila jedna 'sitnica'. Milijun kuna poreza koje je dugovao državi, zbog čega je Josipović od njega dignuo ruke.

Njegovu prvu kampanju vodio je Mirando Mrsić, aktualni ministar rada, a njega navodno Josipović opet želi vidjeti u toj ulozi. U timu bi se mogla naći i Romana Vlahutin, savjetnica za vanjske poslove, te Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica za društvene djelatnosti.