KRIZA U SDP-U

Rajko Ostojić: Bernardić je započeo rumor o velikoj koaliciji

23.09.2018 u 17:50

Bionic
Reading

O krizi u SDP-u konačo je progovorio potpredsjednik stranke Rajko Ostojić kojega se smatra jednim od glavnih suradnika Davora Bernardića

Ostojić je kazao da su kolege koji su svaki dan u medijima, koji su punili naslovnice, pogriješili.

'Govorim o slučaju pismo. Pismo je bilo legitimno pravo, ali način da se najavljuje u medijima, način na koji je prezentirano je pogrešan. Toga nema ni u vesternima, i tamo se ide licem o licem, pištolj o pištolj. Ovo me podsjećalo na '91. kada je bombardiran Sljeme, kada je bombardiran HRT jer kad se bombardiraju mediji istina prva strada', kazao je Ostojić za N1.

Prema njegovom mišljenju to što su napravili kolege je snizilo rejting SDP-a, ali za rejting Davora Bernardića je kriv i odgovoran on sam.

'Mislim da je Davor Bernardić odmah na početku trebao preuzeti Klub, mislim da je to najveća greška. Ti diktiraš, a ne poslovnik', kazao je Ostojić.

Ostojić kaže da je Bernardić legitimno izabran i ima potpuni legitimitet da bude predsjednik.

Smatra da je Bernardić definitivno neke stvari mogao puno bolje napraviti, ali napravio je i dobro stvari. 'Nije trebao širiti pipke, on je počeo rumor o velikoj koaliciji', kaže.

>>> Milanka Opačić napustila SDP i ostavila dug od 18.000 kuna za članarinu

Na upit kako Ostojić odgovara: 'Pismom Andreju Plenkoviću. Iako nije razgovarao o koaliciji, napisao je to pismo'.

Kazao je i da ako će se kriviti Zorana Milanovića zašto je na prvo mjesto stavio Milanku Opačić ili Zdravka Ronka koji su sada napustili stranku, onda se isto tako i Davoru Bernardiću može reći da je odgovoran za loš rezultat lokalnih izbora u Zagrebu. 'To sam rekao njemu, na Klubu i na Predsjedništvu. Odgovoran je što je dvoje ljudi prešlo u klub Milana Bandića', smatra Ostojić.

Za odlazak Milanke Opačić iz stranke je kazao da je to napravila na način kao kad netko ode iz hotela i ne platiti račun.

  • +2
Zajednička sjednica Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX