U POSLJEDNJI TRENUTAK

Radošević popustio pred bagerima, sam će rušiti svoj 'čardak'

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 12.04.2018 12:43
  • Objavljeno 12.04.2018 u 12:16
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Strojevi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, odnosno ovlaštene tvrtke, pojavili su se u četvrtak pred višekatnicom vlasnika Ivice Radoševića u Dugopolju pokraj Splita. Bilo je najavljeno prisilno rušenje svojevrsnog simbola bespravne gradnje, no u posljednji trenutak Radošević je pristao učiniti to sam

Samo Ministarstvo u četvrtak ujutro objavilo je da je započelo s uklanjanjem bespravnog objekta sastavljenog od prizemlja i dva kata, dimenzija 12,9 puta 10 metara i visine 9,4 metra, izgrađenog izvan građevinskog područja, te da će trošak toga snositi investitor. Bilo je predviđeno da će akcija trajati dva dana.

Dobio četiri dana

Međutim, neposredno nakon toga stigla je informacija da je Radošević, vjerojatno motiviran višestruko višim računom koji bi morao platiti, sam krenuo u akciju. Stoga mu je ostavljen rok od četiri dana da dovrši posao.

Ivica Radošević čelnik je lokalnog HSP-a, poznat kao inicijator neuspjelog referenduma o besplatnoj legalizaciji bespravne gradnje i jedan od bučnih prosvjednika prilikom održavanja predstave Olivera Frljića u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu. U medijima je više puta izjavljivao da mu ne pada na pamet sam rušiti svoju bespravnu kuću.

  • +20
  • +17

Ivica Radošević s policajcima, inspektorima i stranačkim kolegama

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

'Bitno je soriti, ali...'

U četvrtak nije istupao u medijima, a umjesto njega to je učinio stranački kolega iz HSP-a Grgo Jelavić Mitrović. 'Bitno je srušiti, soriti, a ja ne vidim zašto. Ivica će ukloniti svoj objekt ako treba, ali neka netko kaže što će se dogoditi nakon toga?', retorički se zapitao Jelavić Mitrović.

Brat Ivice Radoševića se rasplakao

Brat Ivice Radoševića se rasplakao

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Od sedam bespravnih objekata čije je rušenje planirano u ovotjednoj akciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, veliku većinu uklonili su sami vlasnici. U petak se očekuje dolazak inspektora u sami Split, gdje su na meti kafić 'Oće li kiša?' u blizini Poljuda i jedan manji objekt u blizini strogog centra grada.

Ivica Radošević ispred svog bespravnog zdanja

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandžić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!