tijekom snimanja

Radnik resorta napao dubrovačkog profesora: 'Satrat ću te! Hoćeš da te ubijem?'

26.08.2023 u 18:48

Bionic
Reading

Zaposlenik Royal Hotels&Resortsa ponovno je fizički napao dubrovačkog profesora Igora Legaza i to tijekom snimanja priloga za HTV-ov Regionalni dnevnik.

'Satrat ću te. Hoćeš da te ubijem, ajde dođi. Nemoj snimati. Je* te Isus u pi*ku', urlao je djelatnik resort na Legaza dok ga je, kako se vidi na snimci, ulovio oko vrata i počeo gušiti.

Ovaj put policija nije intervenirala niti je imala komentara na incident, piše HRT.

Podsjetimo, Dubrovčanin Igor Legaz u srijedu je uz pomoć sugrađana prepilio ogradu i srušio zid u blizini vile Elite u Lapadu kako bi svima omogućio prilaz plaži. Spor traje punih 15 godina. Zid i ograda bili su na pomorskom dobru pa u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj tvrde da nema kaznenog djela.

I tom je prilikom radnik Royal Hotels&Resortsa napao Legaza i okupljene građane te pokušao oteti kabel koji napaja pilu. Međutim, tada su reagirali policajci koji su ga odveli.

'Mi ništa ne radimo nego obnavljamo stari put. Kad kažem mi, mislim na udrugu Divlja liga vaterpolo, koja ima djelatnost uređivanje i održavanje pristupnih puteva do mora. Mi upravo to i radimo', poručuje danas za HRT Legaz, predsjednik spomenute udruge.

Do plaže inače postoje dva prilaza, no zid na pomorskom dobru gdje je nekad bio glavni put do plaže zasmetao je Legazu.

'S obzirom da su ovo vrlo važne gradske skale, mi inzistiramo da grad Dubrovnik napravi tu skale jer za taj dio treba troškova koje mi nemamo', kaže Legaz.

  • +23
Igor Legaz prepilio ogradu Izvor: Cropix / Autor: Mihael Barisic

U resortu najavljuju da će poduzeti pravne korake.

'Možemo reći da zid ima pripadajuću dozvolu sve u skladu sa zakonom Republike Hrvatske i taj zid je funkcionalan. Desetljećima postoji, dio je funkcionalne cjeline vile, isto tako ima svoju svrhu, dakle, tamo vam je provalija. I ono što je jako bitno za pitanje pomorskog dobra - oduvijek su za građane postojala te i danas postoje jedina dva sigurna puta do plaže', kaže Petar Krvarić, direktor marketinga u poduzeću Royal Hotels & Resort.