protiv vatikasnkih ugovora

[VIDEO/FOTO] Radnička fronta o spomeniku Blaženoj Djevici Mariji ispred bolnice u Sisku: To je neukusan iskaz bogatstva Katoličke crkve

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 18.12.2021 15:33
  • Objavljeno 18.12.2021 u 13:42
Aktivisti Radničke fronte ispred Opće bolnice Sisak

Aktivisti Radničke fronte ispred Opće bolnice Sisak

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Radnička fronta

Aktivisti Radničke fronte u subotu su održali konferenciju za novinare u sisačkoj Općoj bolnici, ispred novog spomenika Blažene Djevice Marije i malog Isusa, na kojoj su iznijeli svoj stav i želju za raskidanje Vatikanskih ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske

Spomenik ispred ulaza u novi bolnički paviljon, rad akademskog kipara Tomislava Kršnjavija, podignut je početkom prosinca i dar je Sisačke biskupije sisačkoj bolnici.

Jedan od aktivista RF-a David Bilić rekao je za spomenik Blaženoj Djevici Mariji i Isusu ispred bolničkog paviljona da je to 'neukusan iskaz bogatstva Katoličke crkve, koji se nalazi ispred neobnovljene Opće bolnice, pogođene potresom'.

"Radnička fronta smatra da se previše novca izdvaja za potrebe Katoličke crkve u Hrvatskoj što je posljedica Vatikanskih ugovora sklopljenih na današnji dan prije 25 godina", ustvrdio je Bilić. Zbog toga, dodao je, "smatramo da treba razvrgnuti Vatikanske ugovore". Kaže i kako se stanje u društvu promijenilo, što je uzrokovano ekonomskom krizom koja je u Sisačko-moslavačkoj županiji, na Banovini i u Sisku još izraženija.

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Čutuk

"Sada imam o i pandemiju koronavirusa, koja pogoršava stanje, a da ne govorimo o štetama od potresa, koje se već dugo ne saniraju", kazao je.

"Neki će možda reći da Katolička crkva kroz svoj karitativni rad opravdava donirana sredstva", rekao je aktivist RF-a Bilić, ustvrdivši da se 11 posto tih sredstava izdvaja za karitativni rad. "Ostalo ide za druge potrebe crkve, koja iz milodara i vatikanskih izvora može priskrbiti sasvim dovoljno i previše novca za svoje financiranje", izjavio je Bilić. Aktivisti RF-a su rekli kako pozivaju da obnova Banovine počne što prije, a ispred spomenika Majci Božjoj i malom Isusu na ulazu u bolnički paviljon pozirali su sa svojim transparentom - "Novac Vatikanskih ugovora dati za obnovu Banije i Zagreba".

  • +5
  • +2

Radnička fronta traži da se novac iz Vatikanskih ugovora da za obnovu Banije i Zagreba

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Čutuk

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!