SINDIKAT PROTIV UPRAVE HAC ONC-A

'Radnici nisu krali, osporit ćemo to na sudu'

11.12.2015 u 10:22

Bionic
Reading

HAC ONC nedavno je završio opširno izvješće u kojem se na zapisima videokamera s naplatnih kućica vidi kako neki njihovi djelatnici sudjeluju u krađi, objavio je Večernji list. Riječ je o oko 200 radnika kojima prijeti otkaz. Sumnja se da je u svemu sudjelovao cijeli lanac zaposlenika - od blagajnika do srednjeg menadžmenta

Prema anonimnim pismima nekih djelatnika, navodno su bili prisiljeni sudjelovati u krađi, i to u zamjenu za sigurnost svojih radnih mjesta. Uprava HAC ONC-a oglasit će se priopćenjem do podneva. predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić, za Media servis poručuje riječ je o osveti u režiji Uprave, a otkaze, ako dio njih dođe, osporit će na Sudu.

'Tamo negdje u 8. mjesecu kada je došla sadašnja uprava i kada su počeli smjenjivati ljude i postavljali svoje prijatelje, da bi im mi kao radničko vijeće i sindikati dali za to suglasnost onda je ta uprava odlučila nezakonito provesti proces javne nabave pri čemu se suprotstavio i stručni stožer koji je rekao da neće tako raditi. Kako smo najavili da ćemo zbog toga provesti kaznenu prijavu, onda su oni počeli osvećivati na radnike. Mislim da je to posljedica toga', kazao je Mijat Stanić.


408220 ,408093 ,392563,392558