SVAKI TJEDAN INVENTURA?

Radnici Getroa moraju potajice raditi nedjeljom

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zakon o neradnoj nedjelji, koji je stupio na snagu prije mjesec dana, donesen je zbog radnika. No oni zaposleni u Getrou i dalje nedjelje provode na radnome mjestu

Pojedini zaposlenici ovog trgovačkog lanca posljednje su četiri nedjelje dolazili na posao. Doduše, ne kako bi posluživali kupce, za koje je Getro zatvoren nedjeljom, već kako bi radili inventuru i preslagivali police i robu.

'Idete raditi?', upitali su novinari Večernjeg lista radnicu koja je oko šest ujutro ove nedjelje otvarala vrata centra. 'Ne idem', odgovorila je preplašeno i nestala u trgovini.

Trgovci i ostali zaposlenici zadnjih nedjelja rade u smjenama od 6 do 16-17 sati, a oni koji stižu u 11, kući odlaze navečer.

U centru na Vrbanima desetak djelatnika radi isto. Samo je jedan zaposlenik u plavoj radničkoj košulji preslagivao izvan trgovine, u dvorištu, gajbe za pića. 'Radim jer mi je naređeno! Za kupce smo zatvoreni, a mi moramo obaviti posao. Što mislite, da sam ovdje iz zabave?', ogorčeno je rekao radnik u Getrou na Vrbanima.

Neki od radnika u tjednu nemaju nijedan slobodan dan, navodno zbog manjka broja zaposlenih. S druge strane, krajem prošle godine Getro je otpustio dvjesto radnika, piše Večernji list

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi