ZA DOKUMENTARAC O SMOJI

Radmanovom kumu Rogošiću nagrada HRT-a

15.05.2013 u 17:43

Bionic
Reading

U povodu obilježavanja Dana Hrvatske radiotelevizije (HRT), te obilježavanja 87. godišnjice Hrvatskog radija i 57. godišnjice Hrvatske televizije, danas su dodijeljene nagrade za životno djelo "Ivan Šibl" dugogodišnjem uredniku "Pomorske večeri" na Radiju Split Jadranu Marinkoviću te novinaru-mentoru Zabavnog programa HTV-a Velimiru Đuretiću.

Nagradu "Joško Martinović" za najbolju reportažu emitiranu u protekloj godini osvojila je voditeljica emisije "Globalno sijelo" Mirna Dvoršćak za reportažu "Vozi, vari, kreira i svira".

"Jedna od bitnih stvari u poslu je urediti kuću u kojoj radiš, biti profesionalac i biti moralan. Ako uspijete zatomiti svoj ego i ispred njega stavite profesiju, kuću, moral i ljude s kojima radite, onda ste napravili sve", rekao je, primivši nagradu, Velimir Đuretić.

Na području televizijskog novinarstva, godišnje nagrade HTV-a dobili su novinarka u Informativnom programu HTV-a Anka Bilić Keserović za dokumentarni film "I ružičasto je crno", snimatelj Mario Britvić za dokumentarni serijal "Kič", dok su Željko Rogošić i Darko Halapija osvojili godišnju nagradu za dokumentarni serijal "Libar Miljenka Smoje".

Godišnje nagrade HTV-a dobili su i Miro Branković, redatelj i scenarist dokumentarnog serijala "U potrazi za Markom Polom", Robert Brkić za instalaciju opreme i emitiranje programa iz Olimpijskog studija u Londonu, Dario Iričanin za dizajnersko rješenje specijaliziranih kanala HTV 3 i HTV 4.

Za doprinos u glazbenom stvaralaštvu, godišnju nagradu HTV-a dobio je kontrabasist Anđelko Kekelj, član Simfonijskog orkestra HRT-a.

Za osobiti doprinos u obavljanju složenih stručnih poslova u odvijanju cjelokupne djelatnosti HRT-a, godišnju nagradu dobile su Nataša Drempetić i Pamfila Špiranec.

Godišnju nagradu HR-a na području radijskog novinarstva zajednički su dobile novinarke Hrvatskog radija Branka Mihalec i Antonia Hrvatin Roth te snimatelj Danijel Blagec koji su iz Vatikana realizirali javljanje povodom izbora pape Franje.

Na području radijskog novinarstva godišnje nagrade dobili su Ivan Kojundžić za projekt "Zvukovni rječnik" te Željko Mesar za projekt i emisiju Drugog programa Hrvatskoga radija "Hr demo klub".

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, koji je uručio nagrade dobitnicima, istaknuo je da se danas taj javni servis suočava s ogromnim izazovima. Neki izazovi su izazovi naslijeđa tijekom vremena, vrludanja, traženja HRT-a u dinamičnom svijetu medija i nestabilnoj društvenoj atmosferi u kojoj društvo traži izlaz iz te situacije. Očekujem da HRT bude element pomoći društvu za izlaz iz te situacije", dodao je.

Proslava će završiti tradicionalnom izložbom fotografija kamermana i snimatelja HRT-a koja se otvara večeras u 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt. Ove godine tema izložbe je "Svjetlo".