TREBAO JE PRIJAVITI HOTEL

Radman se vadio na neprecizne upute

05.07.2013 u 17:16

Bionic
Reading

Ravnatelj HRT-a Goran Radman bio je dužan u imovinskoj kartici prijaviti nekretninu u Sloveniji u vlasništvu svoje tvrtke

Radman je tek 2. srpnja Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa uputio zahtjev za mišljenje tog tijela pravdajući se kako u obrascu za imovinsku karticu nije imao precizne upute za popunjavanje.

Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković rekla je kako tu nema nikakve dileme te kako Zakon jasno kaže da izvješće o imovinskom stanju obuhvaća svu imovinu dužnosnika i njegove uže obitelji neovisno o tome gdje se imovina nalazi.

Nakon što je Povjerenstvo dalo mišljenje o Radmanovu slučaju na njemu je da nekretninu što prije prijavi u imovinsku karticu i slučaj je riješen bez ikakvih sankcija po njega.

Prije Radmana imali su sličan slučaj luksuznog stana direktora Petrokemije Josipa Jagušta. Odluke o tom slučaju još nema, no Povjerenstvo je pozvalo sve dužnosnike koji su u dvojbi da prijave apsolutno svu imovinu neopterećujući se time jesu li je dužni prijaviti.

Povjerenstvo će uskoro izaći s konkretnim zaključcima o spomenutim i još nekim slučajevima potencijalnog sukoba interesa.

Nakon što je otkrivena njegova nekretnina u Sloveniji koji nije prijavio u imovinskoj kartici, Goran Radman će danas u 13 sati imati konferenciju za novinare.

Podsjetimo, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora HRT-a Goran Krmpotić zatražio je hitnu (javnu) sjednicu NO-a na kojoj bi se raspravili medijski napisi koji diskreditiraju glavnog ravnatelja Gorana Radmana.

Jutarnji list je objavio informaciju da Radman nije u imovinskoj kartici naveo da je vlasnik atraktivnog hotela Vila Park s četiri zvjezdice smještenog u šumskom zelenilu tik do Bohinjskog jezera u Nacionalnom parku Triglav u susjednoj Sloveniji.

Na pitanje zbog čega u imovinsku karticu nije upisao nekretninu na Bohinju, Goran Radman Jutarnjem je listu preko glasnogovornice Hrvatske radiotelevizije Dorotee Lazanin Jelenc odgovorio da je istina to da posjeduje nekretninu na Bohinjskom jezeru.

'Ravnatelj je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uputio pitanje treba li u imovinskoj kartici navesti i imovinu u inozemstvu, ali odgovor još nije dobio', rekla je.

Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković otkrila je pak da su Radmanov upit primili prekjučer 2. srpnja. Toga istog dana Jutarnji je list, ističu, uputio pitanje vezano uz njegovu slovensku nekretninu.