DŽIHAD PROTIV AMERIKE

Radikalni imam poziva američke muslimane na pobunu

18.03.2010 u 12:28

Bionic
Reading

Radikalni jemenski imam Anvar Al Avlaki pozvao je u audioporuci američke muslimane na pobunu protiv vlade koja 'ratuje protiv islama i muslimana'. 'Muslimanima u Sjedinjenim Državama želim poručiti: kako možete biti lojalni vladi koja ratuje protiv islama i muslimana?', rekao je imam u poruci čije su dijelove u četvrtak objavili američki Centar za praćenje islamističkih stranica SITE i postaja CNN

'Kako vam savjest dopušta da u miru živite s nacijom koja je odgovorna za tiraniju i zločine počinjene nad vašom braćom i sestrama?', zapitao se Avlaki koji ima i američko državljanstvo, a utočište je pronašao u pokrajini Šabvi, na istoku Jemena.

'Došao sam do zaključka da je džihad protiv Amerike moja dužnost, kao i za svakog muslimana koji je za to sposoban', dodao je.

Al Avlaki je usto optužio administraciju Baracka Obame da je 'obećao jasnoću, ali nije bio vjeran svojim obećanjima'.

Imam za kojega se sumnja da je povezan s ogrankom Al Kaide na Arapskom poluotoku (Akpa) postao je poznat nakon razmjene elektroničke pošte s američkim časnikom Nidalom Hasanom koji je u studenom 2009. pucao na vojnike u Fort Hoodu u Teksasu ubivši 13 osoba. Poslije je kazao da odobrava taj napad.