neobičan slučaj

Račun Grada Splita završio u blokadi, kažu da je kriva banka

04.12.2018 u 13:24

Bionic
Reading

'Račun Grada Splita je u blokadi', glasi vijest koja je uzbunila lokalne krugove, a mogla se potvrditi na servisu Poslovna Hrvatska. Iz gradske uprave promptno su uputili demanti i objavili da je problem u otežanoj transformaciji podataka prilikom spajanja Splitske i OTP banke

'Ovim putem obavještavamo javnost kako Grad funkcionira u potpunosti, nije u blokadi te očekujemo da banka uskoro otkloni nastale poteškoće', kazali su iz Grada Splita.

Splitska i OTP banka konačno su se spajale proteklog vikenda, a svoje klijente tjednima unaprijed upozoravale su da im za to vrijeme računi neće biti dostupni. O tome su službeno obavijestile Hrvatsku narodnu banku i ostale institucije.

Ipak, kako neslužbeno doznajemo, Financijska agencija (FINA) u ponedjeljak je zaprimila platne naloge koje nije mogla provesti jer žiroračun Grada Splita nije bio dostupan, pa je na njega stavila blokadu.

'OTP banka se ispričava Gradu Splitu zbog privremene unutardnevne blokade računa koja se dogodila kao posljedica usporene razmjene poruka između FINA-e i banke tijekom 3. prosinca, kada se završavao proces potpune integracije Splitske i OTP banke. OTP banka će u daljnjoj komunikaciji sa svima uključenima u navedene procese ustanoviti što je točno dovelo do predmetne situacije', kazali su za tportal iz OTP banke.

  • +51
Andro Krstulović Opara Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Još jednom se ispričavamo Gradu Splitu zbog svih eventualnih neugodnosti koje su proizašle zbog blokiranja računa i zahvaljujemo kako Gradu Splitu, tako i svim našim klijentima na razumijevanju i strpljenju', dodali su.

Pravi politički dramolet odvio se zbog blokade računa Grada Splita i na društvenim mrežama. Prvu vijest o tome objavio je ogranak stranke Pametno uz tekst 'Što se dogodilo?!' i niz emotikona koji upućuju na to da je nestalo novca.

Preko Facebooka im je odgovorio splitski HDZ tvrdnjom da je za sve kriva predsjednica stranke Pametno - Marijana Puljak.

'Već je svima jasno da Grad Split nije u blokadi, već je došlo do poteškoća s internetskim bankarstvom OTP banke zbog spajanja dviju banaka. Za sve daljnje informacije i objašnjenja kontaktirajte službu za korisnike OTP banke i zatražite razgovor s nadležnom osobom: Marijana Puljak, voditeljica IT produkcije OTP banke (ex Splitske banke), koja se, kako je navedeno u biografiji, 'brine da svi sustavi banke funkcioniraju 24/7', stoji u objavi splitskog HDZ-a.