iz moskve demantiraju

Ruski medij najavio Putinovo obraćanje naciji i mijenjanje statusa 'specijalne vojne operacije', glasnogovornik Kremlja: To je lažna vijest!

05.10.2022 u 11:50

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin mogao bi se kasnije danas obratiti naciji, prenio je Sky News pisanje ruskog medija, no glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov nešto kasnije je tu vijest demantirao

Važno je napomenuti da informacija ne dolazi iz ruskih državnih medija, nego iz neovisnih novina Readovka, prenio je Sky News. Web stranica kaže da bi Putin mogao promijeniti status 'specijalne vojne operacije', u svijetu poznate kao invazija na Ukrajinu.

No, nedugo potom, tijekom dnevne konferencije za medije, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov demantirao je tu informaciju rekavši kako se 'predsjednik danas ne planira obratiti narodu Rusije' te je naveo kako je riječ o lažnim vijestima.

  • +4
Vladimir Putin Izvor: EPA / Autor: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN

U prethodnom obraćanju Putin je optužio Zapad da se bavi 'nuklearnom ucjenom' te je rekao kako ne blefira i da će upotrijebiti 'sva sredstva koja su nam dostupna' ako ruski teritorij bude ugrožen.