SUKOB U SIRIJI

Putin putuje u Tursku na razgovor s Erdoganom i Rouhanijem

02.04.2018 u 16:16

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak na dva dana putuje u Tursku gdje će se susresti s predsjednikom Tayyipom Erdoganom i iranskim predsjednikom Hassanom Rouhanijem, objavio je u ponedjeljak Kremlj

Tri države zajedno rade na rješenju sukoba u Siriji iako su u tom sedmogodišnjem ratu podržavale suprotstavljene strane.

  • +15
Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Putin i Erdogan će tom prigodom i službeno otvoriti rad prve jedinice turskog nuklearnog postrojenja Akkuyu, priopćio je Kremlj.

Istovremeno, iz Kremlja su u ponedjeljak zanijekali da su u tijeku pripreme za summit ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Trumpa, što je Trump predložio u telefonskom razgovoru 20. ožujka.

Washington je od tada protjerao 60 ruskih diplomata i zatvorio ruski konzulat u Seattleu optužujući Rusiju da je upletena u trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri u Engleskoj.

'U svjetlu tih događaja, teško je razgovarati o mogućnosti održavanja summita', rekao je novinarima savjetnik Kremlja Jurij Ušakov.

'Želim vjerovati da će razgovori (o predloženom summitu) početi', rekao je. 'Želimo se nadati da ćemo...jednoga dana, u nekom trenutku doći do početka ozbiljnog i konstruktivnog dijaloga.'