OŠTAR ODGOVOR

Putin: Trump mi nije mladenka, niti sam ja njemu mladoženja

05.09.2017 u 13:35

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u utorak da bi bilo pogrešno govoriti je li on razočaran američkim predsjednikom Donaldom Trumpom jer njih dvojica nisu vjenčani

'Vaše pitanje zvuči vrlo naivno', kazao je Putin odgovarajući na novinarsko pitanje je li razočaran američkim predsjednikom. 'Niti je on moja mladenka, niti sam njegov mladoženja. Svaka strana ima svoje interese', udijelio je lekciju novinaru ruski predsjednik govoreći zadnjeg dana samita zemalja BRICS-a u Kini, javlja The Moscow Times.

Čelnici zemalja BRICS-a - Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike - traže odgovor na plan America First američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji bi mogao ugroziti svjetsku trgovinu. Putin je također izbjegao odgovoriti na pitanje smatra li da bi Trump mogao biti opozvan s predsjedničke dužnosti.

Pitanje mu se zapravo nadovezalo na komentar glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Marije Zaharove koja je u nedjelju gostujući na jednoj televiziji kazala da se 'vrijedi prisjetiti toga da nisu svi američki predsjednici dočekali kraj mandata'.

  • +5
Summit Brics-a Izvor: Reuters / Autor: POOL

Komentar glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova označio je ozbiljan odmak od pozitivnih tonova kojima su bili obojeni komentari o Trumpu u ruskim državnim medijima i u nastupima državnih dužnosnika. Putin je na konferenciji za medije u Kini nagovijestio da bi Rusija mogla dodatno srezati američko diplomatsko predstavništvo u toj zemlji nakon što su američke vlasti zatvorile ruski konzulat u San Franciscu prošlog tjedna.

  • +43
Sva lica Donalda Trumpa Izvor: Reuters / Autor: JONATHAN ERNST