KLISOVIĆ NAJAVIO

Pusić uvodi povjerenika za investitore

22.04.2014 u 23:05

Bionic
Reading

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović u Dnevniku 3 HRT-a najavio je uvođenje povjerenika za investitore u okviru projekta gospodarske diplomacije

Kazao je da se ne radi ni o kakvoj novoj funkciji. Klisović je objasnio da se pokazala potreba za uvođenjem takve funkcije jer će dužnost te osobe biti uspostava direktnog kontakta s potencijalnim investitorima. Ta osoba će im stalno biti na raspolaganju. 'I to ne jedna, nego više osoba, po jedna za svakog investitora, od nula do 24 sata', rekao je Klisović.

Cijela je ideja potekla s ručka koji je ministrica Vesna Pusić imala s velikim investitorima u Hrvatskoj. 'Želimo imati direktan odnos s investitorima', naglasio je zamjenik ministrice. Klisović je kazao i da ih već zovu potencijalni investitori i da za sada ima 20-30 potencijalnih ulagača s kojima su se sastali i kojima će moći biti od koristi. Kazao je da, ako je potrebno, direktno zovu i ministre kako bi se riješio problem i uklonila barijera koja smeta investitoru.

Pohvalio se i da su već riješili problem jednom našem ulagaču u inozemstvo koji je od njih zatražio pomoć oko potvrde o nekažnjavanju pravne osobe. Najavio je i da će akcijski plan za privlačenje investicija uskoro biti predstavljen javnosti nakon što ga prihvati Vlada, što očekuje u idućih desetak dana.