VRLO BLIZU RJEŠENJU?

Pusić se sastaje s Erjavcem idućeg tjedna

26.01.2013 u 16:29

Bionic
Reading

Prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potvrdila je u subotu u Čileu da će sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Karlom Erjavcem satati idućeg tjedna u Bruxellesu

Pusić, koja boravi u posjetu Čileu gdje sudjeluje na summitu Europske unije (EU) i Zajednice država Latinske Amerike i Kariba (EU-CELAC), rekla je u subotu novinarima na marginama skupa kako je bilo nagađanja da će taj sastanak biti otkazan.

"Bilo je nekih spekulacija da će taj razgovor, taj sastanak, iz različitih razloga, i slovenskih internih i načelno razloga u odnosima između naše dvije zemlje, biti otkazan. To nije istina, mi smo ga danas potvrdili. Ja sam danas razgovarala telefonom s kolegom Erjavcem i potvrdili smo taj sastanak za sljedeći tjedan", istaknula je Pusić.

Dodala je da je iznesen niz prijedloga te kako smatra da su dvije zemlje "sada vrlo blizu rješenju"

"Da ponovim još jednom jasno i nedvosmisleno: Hrvatska je spremna povući punomoći bankama za slučajeve pred sudom ako uspijemo dogovoriti sa slovenskom stranom alternativno rješenje. U ovom času, po mom mišljenju, smo vrlo blizu pronalaženja alternativnog rješenja. Slovenski ministar vanjskih poslova Erjavec i ja naći ćemo se sljedeći tjedan u Bruxellesu i spremni smo sjesti i razgovarati dok ne definiramo moguće rješenje", kazala je Pusić novinarima.

Slovensko ministarstvo također je odbacilo nagađanja da se sastanka Pusić-Erjavec neće održati priopćivši u petak da u planovima slovenskog ministra vanjskih poslova da se sljedeći tjedan u Bruxellesu tijekom zasjedanja europskih ministara vanjskih poslova susretne s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova nema promjena.