SDSS U VUKOVARU

Pupovac: Želim bljesak zdrave pameti i oluju zdravog rada

06.11.2015 u 07:31

Bionic
Reading

Sa predizbornog skupa Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), održanom u četvrtak navečer u Vukovaru, poručeno je kako će ta stranka i njezini budući saborski zastupnici od nove Vlade tražiti izmjene zakona kako bi se počelo ulagati u područja na kojima žive pripadnici srpske nacionalne manjine, 'a koja su danas u Hrvatskoj zapuštena i zanemarena', kao i da se riješi pitanje mirovina, stanova te poštenog suđenja za ratne zločine

'Hoćemo ojačati i utjecaj Srba u političkom životu Hrvatske, a želimo i osigurati da ćirilično pismo bude vidljivije tamo gdje zakonom može i treba biti vidljivo, i to ne samo na natpisima na pločama s imenima općina i gradova, već i na ulaznim pločama u mjesta', poručio je kandidat SDSS-a u 12. izbornoj jedinici, predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac.

Pupovac je ocjenio kako je Hrvatskoj danas potreban mir bez da netko svatko malo zaziva rat i podjele i oblači uniforme poručivši kako oni koji misle da se isticanjem domoljublja može nadoknaditi manjak pravednosti u hrvatskom društvu, obmanjuju ljude. 'Djeliti ljude i govoriti tko je pravi domoljub, a tko nije, koja je vlast narodna, a koja nije mogu samo oni koji ne znaju što zemlji treba ili žele zemlju bez razlika. Posve je svjedeno govore li to kao svećenici ili kao političari', kazao je rekavši kako jedini 'bljesak' koji Hrvatskoj danas treba je 'bljesak zdrave pameti', a jedina 'oluja, oluja zdravog rada'.  

Dotaknuvši se mogućih poslijeizbornih koalicija, Pupovac je najavio kako SDSS neće koalirati s onima koji veličaju fašizam. 'Ako ima onih koji ne žele sa SDSS-om, SDSS nema s tim problema', rekao je napomenuvši kako je SDSS stranka lijeve orjentacije i kako je dobro da postoji jaka politika na ljevici, ali Hrvatskoj, dodao je, treba i jaka politička stabilnost.

Kandidat SDSS-a u 12. izbornoj jedinici Mile Horvat ustvrdio je kako je SDSS u svih 18 godina postojanja bio uz srpski narod u Hrvatskoj te je spreman to činiti i u budućnosti.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović, u kratkom obraćanju, pozvao je birače da svoj glas daju kandidatima te stranke u 12. i 9. izbornoj jedinici poručivši kako su tri saborska mandata u 12. izbornoj jedinici sigurno SDSS-ova, dok će se za četvrti u 9. izbornoj jedinici voditi grčevita borba. 'SDSS ima široku podršku Srpske pravoslavne crkve (SPC) koja je, kao i naša stranka, uvijek bila uz narod', kazao je rekavši kako bi u petak stranačko izaslanstvo trebao u Beogradu primiti srbijanski premijer Aleksandar Vučić te im dati podršku pred parlamentarne izbore za Sabor.

Skup je završio darivanjem rođendanske torte Miloradu Popovcu kojemu je bio rođendan, a koja je potom podijeljena članovima i simpatizerima stranke nazočnima predizbornom skupu.