novac za glasove

Pupovac: To je gnjusna laž!

24.05.2017 u 09:40

Bionic
Reading

Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a, je u srijedu ujutro izjavio da posebno nema nikakvih saznanja o tome da bi bilo tko od njihovih ogranaka organizirao bilo kakva dovoženja bilo kakvih birača iz bilo koje zemlje. Tvrdi da se radi o gnjusnoj laži.

RTL je objavio priču u kojoj otkrivaju da hrvatski Srbi koji žive u Srbiji na izbore, navodno, dolaze organizirano i glasaju za onoga tko im plati.

'Bila su tri autobusa i malih kola je bilo negdje preko 50 vjerovatno. Plaćaju po 2.000 kuna četiri glasa i prijevoz taj iz Srbije ovdje. Na taj način kupuju glasače, glasove kupuju, vjerojatno i pobjeđuju zbog toga. Uglavnom mislim da idu sredstva iz Srpskog nacionalnog vijeća na teret poreznih obveznika Republike Hrvatske", rekao je RTL-u Dragan Milanko, Obrovac/Beograd.

Pupovac je u razgovoru za N1 izjavio da to nema s njima nikakve veze, nego je riječ o nezavisnoj listi koja je organizirala autobus, i sad širi neistine koje su lažne. 'To je ružna objeda. Gnjusna laž, koju ja nemam namjeru niti osporavati, jer takvih stvari je nažalost bilo i vjerojatno će biti i ne znam što bih vam više rekao na tu priču, a i ne razumijem zašto pojedini mediji tome daju prostora', kazao je Pupovac.

Naglasio je da to nije praksa koju SDSS prakticira. 'Mi jesmo ranije ljudima koji imaju pravo da dolaze birati, koji imaju osobnu iskaznicu u Hrvatskoj, a nalaze se u Srbiji, i imaju neosporno pravo glasati u RH, ako to mogu i imaju interesa za to... takvim ljudima smo mi svojevremeno pomagali, pružali logistiku', priznao je potpredsjednik SDSS-a. Ta logistička pomoć se kako je objasnio odnosila na to što su pomagali da na parlamentarnim izborima mogu glasati u Srbiji, a na lokalnim izborima, u suradnji s Komesarijatom za izbjeglice Srbije organizirali su da mogu doći, ali, napomenuo je, plaćanja nikakvog nikad nije bilo.