novi nadbiskup

Pupovac: Radujem se Kutleši, Bozanić zadnjih godina nije slao naglašene poruke

16.04.2023 u 12:45

Bionic
Reading

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac rekao je u nedjelju, nakon liturgije održane u Zagrebu u povodu pravoslavnog Uskrsa, kako se raduje imenovanju novog zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše

"Radujemo se imenovanju i poslanju novog nadbiskupa i vjerujemo da će odnosi između katoličke, pravoslavne i drugih crkava, te sa svim drugim vjerama i vjerskim zajednicama, biti unaprijeđeni u duhu današnjeg vremena, a to je duh odgovornosti, mira među narodima i državama, očuvanju našeg planeta, svijeta u kojem živimo", istaknuo je.

Napomenuo je i da su kardinala Bozanića dočekali s velikim očekivanjima kada je bio izabran za nadbiskupa zagrebačkog, a taj duh očekivanja bio je dugo dominantno obilježje njegova mandata.

"Zadnjih godina on nije naglašeno sudjelovao u javnom životu, nije slao naglašene poruke, ne znam je li to bilo iz razloga koje sam ističe, zbog narušenog zdravlja ili iz drugih razloga", dodao je.

Upitan je li na liturgiji očekivao i političare ili nekog izaslanika Katoličke crkve, Pupovac je odgovorio da su Uskrs i Božić praznici koji se slave kod kuće i svatko tko je smatrao da treba biti ovdje, u zajedničkoj kući vjernika, je došao ako nije bio spriječen.

"Rado bismo da je bilo i onih koji su godinama dolazili, bilo iz grada i države, a ove godine iz nekog razloga nisu, ali radujemo se njihovim budućim dolascima", rekao je Pupovac.

Dražen Kutleša Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL