'OČEKUJEM DA KOALICIJA RAZGOVARA'

Pupovac: Nismo razgovarali o smanjenju plaća

16.08.2010 u 18:48

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac, odgovarajući na pitanje hoće li njegova stranka poduprijeti rebalans proračuna sa smanjenjem plaća, rekao je da o tome još nisu razgovarali u koaliciji

'O tomu nismo razgovarali u koaliciji. Vidim da neki članovi vladajuće koalicije zagovaraju tu mjeru. Mi mislimo da se toj mjeri može pribjeći samo u velikoj nuždi, ali ne kao dovoljnoj, nego kao eventualno jednoj od mogućih', rekao je Pupovac danas u Starome Gradu na Hvaru odgovarajući na novinarsko pitanje o tome hoće li poduprijeti najave o rebalansu proračuna sa smanjenjem plaća.

Pupovac je istaknuo kako je nužno upozoriti da 'i ostali' trebaju podijeliti odgovornost za krizu, dodajući kako pritom posebno misli na financijski, bankarski i osiguravajući sustav, koji su dosad 'uglavnom zarađivali na krizi, a većina drugih, uključujući i zaposlene, plaćali troškove krize'.

'Iz tog razloga očekujem da o toj stvari razgovaramo', dodao je Pupovac.

Po Pupovčevim riječima, prioritet treba biti da se 'ne uzima onima koji rade, nego onima koji su imali priliku dosada zarađivati na osnovi onih koji rade, a da pritom nisu solidarno dijelili viškove dobiti koje su imali tijekom ove godine'.

Pupovac je danas sa skupinom saborskih zastupnika bio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Staroga Grada u povodu dana toga grada i blagdana Sv. Roka.