NEPRIHVATLJIV NAČIN

Pupovac: Nakon slučaja na kninskom groblju slično se događa i u Pakracu

09.11.2016 u 12:46

Bionic
Reading

Nakon što je nedavno upozorio ukako se na grobnim mjestima pravoslavaca u Kninu ističu službene obavijesti da će ta mjesta biti izmještena zbog neispunjavanja administrativnih obveza, saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac upozorio je u srijedu kako se sličan slučaj dogodio ovih dana i u Pakracu

'Na pravoslavnom groblju u Pakracu stavljaju se obavijesti na spomenike koji su od povijesne važnosti kao što su oni za ugledne građane i mještane toga mjesta koji su bili državni dužnosnici, lokalni dužnosnici i koji predstavljaju dio povijesti i dio sjećanja toga grada, na koje se kao i na grobno mjesto za poginule u Jasenovcu - dvoje odraslih i četvoro djece - stavlja takva vrsta obavijesti', rekao je Pupovac nakon stanke koju je zatražio u Saboru po toj temi.

Razumije, kaže, da postoji potreba da se naplaćuje komunalna naknada, no način na koji se to radi neprihvatljiv mu je. 'U protivnom će ispasti da će tehničko-komunalno rješavanje pitanja naplate grobnih mjesta postati način kako će se komunalno-tehnički rješavati brisanje tragova prisutnosti Srba na hrvatskom teritoriju i pri tome će se skrnaviti ono što je najsvetije za svakoga od nas, a to su grobna mjesta', istaknuo je Pupovac.

U momentima kada se, kaže, nosimo sa žrtvama Drugoga svjetskoga rata i kada stvaramo svijest o odgovornosti prema tim žrtvama ovakvo postupanje djeluje krajnje amoralno. 'Ako je ovo naš moral, onda je doista Huda jama našega morala. I ako nemamo potrebe da se ovoj stvari posvetimo na drugačiji način onda ne jao Srbima, nego jao Hrvatima', zaključio je Pupovac.