STOŽER O NAVODNOM BOJKOTU

'Pupovac izmišlja protivnike da stvori privid ugroze srpske manjine'

10.04.2014 u 09:11

Bionic
Reading

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pozvao je policiju da uđe u trag vlasniku facebook profila na kojem je ovih dana objavljen poziv na bojkot srpskih prodavaonica u Vukovaru dok se iz Vukovara 'ne makne ćirilica', a o kojemu je na jučerašnjoj konferenciji za novinare govorio i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i saborski zastupnik Milorad Pupovac

'I opet, baš u trenutku kad se treba voditi rasprava o referendumu, Pupovac izvlači novi anonimni slučaj izmišljajući protivnika kako bi stvorio privid ugroze srpske manjine. Izmišljeni bojkot srpskih trgovina i proizvoda Pupovac prenosi s izmišljenog facebook profila. S obzirom na to da je Pupovac kao saborski zastupnik ovu izmišljotinu, ne čekajući provjeru lansirao, bilo bi poželjno da se slučajem pozabavi policija', navodi se u priopćenju Stožera.


Iz Stožera tvrde da je facebook profil na kojem se poziv nalazio u međuvremenu ugašen, ali kako svaki iole informatički obrazovanom čovjek zna da fecebook bilježi i zatvorene račune te da se onome tko je profil otvorio i administrirao lako može ući u trag.

Milorad Pupovac na koferenciji za novinare naveo je kako se poziv na bojkot preko društvenih mreža upućen Hrvatima u Vukovaru, odnosi na srpske proizvode i 35 trgovina i obrta s adresama čiji su vlasnici Srbi koji pošteno rade svoj posao, i ucjenjuju ih se time hoće li u Vukovaru biti ćirilice ili ne. Po njegovim riječima, to je karakteristično za nacističke, fašističke i ustaške režime 30-tih godina 20. stoljeća i nije svojstveno europskim demokratskim sustavima.

U priopćenju za javnost, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara dotiče se i današnje odluke Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora koji je Saboru predložio da od Vlade zatraži provjeru broja i vjerodostojnosti potpisa za referendum za promjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Odboru spočitavaju da je izbjegao automatsko slanje prijedloga Ustavnom sudu kako bi se i dalje odugovlačilo s donošenjem odluke o referendumu.

'Saborsku točku o dvojezičnosti u Vukovaru 'drže ne ledu' sedam mjeseci istodobno hineći skrb za Vukovar, Hrvate i nacionalne manjine', navode iz Stožera optužujući 'vladajuće da besramno manipuliraju potpisima više od 600.000 građana'.