KOSOR TRAŽI RJEŠENJE

'Puno je onih koji skupljaju političke bodove na Đakovštini'

20.10.2011 u 13:25

Bionic
Reading

Problem radnika Đakovštine je iznimno velik i težak, rekla je predsjednica Vlade Jadranka Kosor, dodavši da Vlada traži način kako da pomogne. Istaknula je kako neće komentirati prosvjede i puno toga što se nažalost na njih naslanja, prije svega političke manipulacije

'Jučer smo dokasno radili na tome i danas ćemo nastaviti konzultacije. Vjerujem da ćemo pronaći neko rješenje, svakako bez bilo kakvih političkih pritisaka, jer mislim da bismo se mi koji radimo u politici morali okupiti oko rješavanja problema', kazala je, kako prenosi HTV

Kosor je dodala da ima puno onih koji skupljaju političke bodove na tom problemu koji je teško rješiv, ali i za koji Vlada, kaže, ne snosi odgovornost. Na pitanje ima li HDZ većinu u Saboru, odgovorila je potvrdno, a zamoljena za komentar tvrdnji iz HDSSB-a prema kojima je zahtjev za izdavanjem putovnice Branimiru Glavašu na premijerkinom stolu, rekla je da nešto gluplje dugo nije čula, dodavši da ona nije Ministarstvo unutarnjih ni Ministarstvo vanjskih poslova.

Inače, dok je premijerka Kosor danas tek najavila traženje rješenja, glasnogovornik Vlade Mladen Pavić još je sinoć, uključivši se u HTV-ovu emisiju 'Misija', rekao da je Vlada za radnike Đakovštine pronašla rješenje te da će ih o tome izvijestiti sljedeći tjedan.

Nakon što su cijeli jučerašnji dan prosvjedovali u Zagrebu, radnici Đakovštine oko četiri sata ujutro vratili su se u Đakovo. U 11 sati trebali bi se okupiti ispred tvornice kako bi dogovorili daljnje akcije.