SERIJE NA HRT-U

Pun ekran Josipa Broza Tita

15.09.2009 u 16:31

Bionic
Reading

'Sve informativne emisije koje je HTV emitirao idu dalje, izuzev Latinice koja će u program doći nakon predsjedničkih izbora, odnosno negdje u siječnju', kazala je urednica informativnog programa kuće na Prisavlju Hloverka Novak-Srzić na sjednici Programskog vijeća, demantiravši na taj način glasine da se ukidaju emisije poput Procesa i Dossier.hr-a

Sreću opstanka na HRT-u nisu imale emisije 'Dan za danom' i 'Rizibizi'.

'Prva je svoje mjesto našla u formatu 'Dobro jutro Hrvatska', dok gašenjem druge emisije nećemo izgubiti previše', kazao je direktor programa HTV-a Domagoj Burić.

Najavljujući projekte koji dolaze, Burić je kazao da se 12 epizoda o Domovinskom ratu počinje snimati u jesen iduće godine, a tijekom ove trebale bi se snimiti i dvije dramske serije iz produkcije HRT-a za koje se tek trebaju odabrati scenariji.

Čeprkanjem po prošlosti 'najvećeg od svih sinova naroda i narodnosti Jugoslavije – Josipa Broza Tita' bavit će se dvije serije koje rade Antun Vrdoljak i Lordan Zafranović.

'Vrdoljakove serije stižu u siječnju, a nakon toga i Zafranovićeve, s kojima sam malo manje zadovoljan, ali su kvalitetno odrađene', kazao je Burić

'Raspad Jugoslavije, odnosno Jugoslavija zemlja za jedno stoljeće' autora Luke Mitrovića u potpunosti je završena i trebala se naći u jesenskoj shemi, ali je otpala zbog toga što je autor tužio HRT za neisplaćene honorare.

'Što se mene tiče, serija može ići sutra, ali je autor tražio isplatu nekih honorara za koje je pravna služba utvrdila da su mu isplaćeni, čak i više od predviđenog. Čekaju se još neka očitovanja da bi s time mogli ići vani', zaključio je Burić.