split

Puljak doživio poraz u Gradskom vijeću: Poništeno rješenje o preskontejnerima na Spinutu

23.03.2023 u 14:24

Bionic
Reading

Splitsko Gradsko vijeće na sjednici u četvrtak poništilo je rješenje koje su vijećnici izglasali 16. veljače o privremenom stavljanju na raspolaganje lokacije u četvrti Spinutu komunalnoj tvrtki Čistoći radi postavljanja preskontejnera

Za poništenje tog rješenja glasovalo je 16 vijećnika, a 14 je bilo protiv. Na dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća točka o poništenju rješenja uvrštena je na prijedlog SDP-ovog vijećnika Davora Matijevića. U raspravi prije glasovanja sudjelovao je i predsjednik četvrti Spinuta Luka Kovač Levantin. "Svi građani u Spinutu jedinstveni su u zahtjevu da se poništi ranija odluka o dodjeljivanju lokacije u tom naselju za postavljanje preskontejnera jer smo protiv toga", rekao je Kovač Levantin.

Gradonačelnik Ivica Puljak je izjavio je kako mu je Kovač Levantin prvobitno rekao da podržava zamisao o postavljanju preskontejnera na Spinutu. Kovač Levantin je pak izjavio novinarima da ono što je na vijeću o njemu rekao Puljak gradonačelnikov spin.

"To je gradonačelnikov uobičajeni spin na koji nemam potrebe reagirati jer u medijima su moje izjave u kojima od početka izjavljujem kako sam protiv preskontejnera u Spinutu", rekao je Kovač Levantin. Najavio je da će u četvrti Spinut za vikend biti organizirano slavlje zbog poništene odluke o postavljanju preskontejnera u tom dijelu Splita.

  • +6
Split: 10. Sjednica Gradskog vijeća Grada Splita Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

Puljak je novinarima izjavio da će poštovati današnju odluku Gradskog vijeća kojom je poništeno prijašnje rješenje vijeća. "To je demokracija i mi ćemo poštovati današnju odluku", rekao je.

Izrazio je žaljenje što su se vijećnici iz oporbenih stranaka u vezi s kontejnerima na Spinutu, kako je rekao, služili populizmom i lažima. "Ti su vijećnici huškali građane Spinuta lažući im da će se u Spinutu formirati deponij i pretovarana stanica, što je netočno. Oni se služe populizmom, a mi nismo populisti nego rješavamo probleme", rekao je Puljak. Dodao je kako i dalje smatra da preskontejneri nisu nikakav problem, nego su dio sustava gospodarenja otpadom i ima ih u svim dijelovima Splita. Puljak je novinarima rekao i da će vjerojatno u Trajektnoj luci ostati preskontejneri, jer se sada neće moći smjetiti na Spinutu.