100 više nego lani

Puljak: Najveći proračun u povijesti Splita od 335 milijuna eura

07.12.2023 u 11:15

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izjavio je u četvrtak uoči sjednice Gradskog vijeća da vjeruje u usvajanje najvećeg proračuna u povijesti Splita od 335 milijuna eura, a predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta optužio ga je da će opteretiti grad s kamatama od 100 milijuna eura.

"Vjerujem da će danas biti usvojen proračun za iduću godinu od 335 milijuna eura, što je 100 milijuna eura više nego lani, a kroz proračunska sredstva pokrenut ćemo najveći investicijski ciklus u povijesti Splita," rekao je Puljak novinarima.

Dodao je kako će predložiti projekciju proračuna od 336 milijuna eura za 2025. godinu i 318 milijuna eura za 2026. godinu.

Proračunskim sredstvima će se realizirati veliki projekti, među kojima je spomenuo izgradnju po četiri vrtića i školskih dvorana, kao i proširenje više škola kako bi se omogućila jednosmjenska nastava.

Također, proračunskim sredstvima u idućoj godini će krenuti obnova nogometnog stadiona Poljud, izgradnja sportskih terena na Brdima i završiti izgaranja tehnološkog parka Dračevac.

No, HDZ-ov vijećnik Tomislav Šuta smatra da je proračun koji predlaže Puljak "nerealan i napuhan" i optužuje ga da je "najnesposobniji gradonačelnik u povijesti Splita".

Podsjetivši da je Puljak ranije podigao kredit od 150 milijuna eura, Šuta je ustvrdio kako će sada kreditno zadužiti Split s dodatnih 52 milijuna eura, što će stvoriti ukupne kamate od 100 milijun eura.

Šuta je najavio da će HDZ na sjednici Gradskog vijeća podnijeti 60 amandmana na prijedlog proračuna.