gubici i nelikvidnost

Puljak optužio Šutu i HDZ: 'Stanje u Vodovodu i kanalizaciji je dramatično'

01.12.2023 u 16:08

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak ustvrdio je u petak da je stanje u gradskoj tvrtki Vodovod i kanalizacija dramatično i optužio bivšeg direktora tvrtke Tomislava Šutu i HDZ-ov način upravljanja da su odgovorni za gubitke tvrtke i nelikvidnost

"Šuta tijekom šest godina na funkciji direktora Vodovoda i kanalizacije nije naplatio 12 milijuna eura potraživanja, a povećao je ove godine plaće za 18 posto, čime je tvrtka dovedena do gubitka od dva milijuna eura", rekao je Puljak na konferenciji za novinare.

Predložili smo da se radi prevladavanja stanja poveća cijena vode, ali na jučerašnjoj sjednici Skupštine Vodovoda i kanalizacije HDZ-ova većina to nije prihvatila, dodao je Puljak.

Šuta je tvrtku doveo do nelikvidnosti, pa je postala upitna i isporuka vode, kaže Puljak dodajući kako novi direktor Miroslav Delić pokušava ostvariti uštede kako bi građani uopće imali vodu i kako bi se kanalizacijski sustav mogao održavati.

Također je ustvrdio da su na Skupštini predstavnici gradova i općina gdje je HDZ na vlasti oštro kritizirali stranačkog kolegu zbog stanja u Vodovodu i kanalizaciji.

"Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević (HDZ) rekao je kako je za stanje u Vodovodu i kanalizaciji kriv Šuta", ustvrdio je Puljak i najavio da će mjerodavnim tijelima prijaviti stanje u tvrtki.

Dogradonačelnik Antonio Kuzmanić upozorio je da će, ako se cijena vode ne poveća, iduće godine Vodovod i kanalizacija imati gubitak od šest milijuna eura.

Mogli bi se naći u situaciji da tvrtka neće moći isplaćivati plaće ni naručivati robu i proizvode, pa neće moći obavljati svoju osnovnu djelatnost, kaže Kuzmanić.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'