IZBORI 26. LIPNJA?

Puljak: Idući tjedan Gradsko vijeće, ostavke Kuzmanića i vijećnika Centra

06.04.2022 u 15:47

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u srijedu je izjavio kako je na današnjem sastanku s predstavnicima klubova vijećnika zaključeno da se idući tjedan održi sjednica Gradskog vijeća na kojoj će vijećnici njegove stranke Centar podnijeti neopozive ostavke, a isto se očekuje i od HDZ-a

"Na toj sjednici Gradskog vijeća donijet će se odluka o održavanju kotarskih izbora i prijedlog je da se oni održe 26. lipnja i zauzet ćemo se da se isti dan održe i izvanredni izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće," rekao je Puljak novinarima

Rekao je da na današnjem sastanku nisu bili predstavnici klubova vijećnika HDZ-a i HGS-a Željka Keruma. Po njegovim riječima, nakon te sjednice GV-a, vijećnici njegove stranke Centar podnijet će neopozive ostavke te je pozvao i devet vijećnika HDZ-a da to urade istodobno s vijećnicima stranke Centar pa bi tako 16 vijećnika podnijelo ostavku što je potrebna većina, od ukupno 31 vijećnika, za raspuštanje Vijeća.

Puljak je ponovio da će on i zamjenik Ivošević podnijeti ostavke do kraja ovog tjedna što će značiti održavanje izbora za splitskog gradonačelnika.

"Moj zamjenik Kuzmanić će pripremiti svoju ostavku i uručit će je zajedno s ostavkama vijećnika HDZ-a," rekao je Puljak. Objasnio je da će Kuzmanić tako postupiti jer stranka Centar ne vjeruju HDZ-u. HDZ je više puta prevario nas i građane ne samo Splita nego i cijele Hrvatske, i mi nudimo da zamjenik gradonačelnika Kuzmanić i oni zajedno podnesu ostavke, rekao je Puljak i time će ispuniti uvjet da se ide i na izbore za Gradsko vijeće.

  • +18
Split: Ivica Puljak i predstavnici stranaka u Gradskom vijeću nakon zajedničkog sastanka dali su izjave za medije Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

"Svjestan sam da će Andrej Plenković i Vlada učiniti sve da ponovno zauzmu grad Split i da se u tom procesu neće libiti niti prekršiti zakon kao što su već jučer najavili mišljenjem Ministarstva pravosuđa i uprave o povjereniku za Grad Split koje je suprotno mišljenju pravnih stručnjaka. Mi se ne bojimo upliva Plenkovića i Vlade," poručio je Puljak.

Puljak je za HDZ-ovce rekao da su kukavice koje pokušavaju izvrdati da se ne raspusti Gradsko vijeće. "Oni će pronaći bilo koji uvjet da se ne raspusti Gradsko vijeće, jer se boje građana na izborima," smatra Puljak.

Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

Rekao je i da će Plenković i Vlada "otezati sa svime što mogu" i pokušati da se izvanredni izbori u Splitu ne održe isti dan s kotarskim izborima nego da budu na ljeto.

Po njemu cijela Hrvatska gleda u Split, kako se odvija borba protiv HDZ-a, protiv klijentelizma, kriminala, korupcije. Puljak smatra da će se za dvije godine na parlamentarnim izborima takav borba prenijeti na cijelu Hrvatsku, jer je u cijeloj zemlji, kao i u Splitu, kako je ocijenio, "građanima dosta ovoga što je HDZ dosad radio."

Na upit ima li ambicija za politiku na nacionalnoj razini , za "Markov trg", Puljak je rekao da je njegova ambicija isključivo Grad Split.