otkrio kad će podnijeti ostavke

Mihanović: Situaciju shvaćamo ozbiljno, ali na sastanak s Puljkom nećemo doći

06.04.2022 u 11:52

Bionic
Reading

Predsjednik splitskog HDZ-a, Vice Mihanović, kazao je da se oni neće odazvati pozivu na sastanak koji im je uputio Ivica Puljak, ali da će doći na sjednicu Gradskog vijeća koju treba sazvati predsjednik Gradskog vijeća, Jakov Prkić.

'Ne možemo doći tako, a da ne znamo o čemu ćemo razgovarati. To je još jedan dokaz da je to samo jedna predstava, a kulise su grad Split', rekao je Mihanović.

Ponovio je kako smatra da je optužnica protiv Bojana Ivoševića preveliki uteg za vladajuću koaliciju, prenosi Dalmatinski portal.

'Dosta je rečeno. Kada smo imali sličnu situaciju s predsjednikom Gradskog vijeća u prošlom sazivu oni su tražili da on podnese ostavku i on je to učinio. Ivošević je odmah morao podnijeti ostavku. Da je to učinio, sada ne bi pričali o ovome, ne bi potrošili 2 milijuna kuna, Grad ne bi bio paraliziran 6 mjeseci, samo da je on odmah podnio ostavku u skladu s kriterijima koje su oni nametnuli', rekao je Mihanović.

Novinari su ga pitali i da komentira sličan ispad HDZ-ovog načelnika Zulima koji je također prijetio novinaru Slobodne.

'Ne znam detalje situacije, bavim se isključivo splitskom politikom, nemam nacionalne ambicije kao Puljak. Ako je to točno, ne odobravam to ponašanje i smatram da je svako takvo ponašanje za osudu, bez obzira o kome se radilo i koje stranke je član. I ja sam imao udaraca u prošloj kampanji, pa nisam nikoga nazvao jer sam bio spreman na te stvari kada sam se upustio u tu priču', odgovorio je.

Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

Kazao je i da HDZ trenutno traži najboljeg kandidata za gradonačelnika.

'Situaciju ozbiljno shvaćamo, smatramo da je ovo izgubljeno vrijeme, pričamo samo o aferama, a ne o projektima. HDZ pristupa tome ozbiljno, smatramo da ćemo imati najboljeg kandidata, ljude koji će znati voditi ovaj grad i koji se nisu bavili teorijom ili aktivizmom. Kada dođe vrijeme, izaći ćemo s našim kandidatom', rekao je Mihanović.

Zašto vi niste kandidat?, pitali su novinari. 'Tko vam kaže da nisam, možda vas razveselim pa budem i ja', odgovorio je.

Dodao je da će oni odmah podnijeti ostavke čim to učine Puljak, Ivošević i Kuzmanić te da neće čekati da ostavke podnesu i njihovi vijećnici.  'Povjerenik ne može ništa napraviti da nekome nešto pomogne ili odmogne, ali dogradonačelnik s ovlastima to može. Priželjkujemo neutralnu osobu koja će voditi Grad u tehničkim pitanjima', rekao je Mihanović.