poslovi osiguranja

'Pucnjava na 'Tuđmanu' nije bila incident već sigurnosna mjera'

04.08.2017 u 20:42

Bionic
Reading

Međunarodna zračna luka Zagreb i tvrtka Securitas, koja obavlja poslove osiguranja, u petak su ustvrdili da dva pucnja koja su se u posljednjih mjesec dana čula u zračnoj luci nisu incidenti, kako su objavili neki mediji, već posljedica sigurnosnih mjera, odnosno kontrolirana ispaljenja u primopredaji oružja pri promjeni zaštitarske smjene

"Važno je napomenuti kako se događaj zbio prilikom rutinske primopredaje oružja, izvan zone slobodnog kretanja putnika, u propisanoj zatvorenoj prostoriji, koja je opremljena na odgovarajući način s ciljem onemogućavanja bilo kakve ozljede kako sudionika tog postupka, tako i svake druge osobe izvan tog prostora, u putničkoj zgradi ili izvan nje", pojasnila je uprava Međunarodne zračne luke Zagreb.

Tvrtka Securitas Hrvatska navela je da prilikom svakodnevne primopredaje oružja pri promjeni radne smjene došlo do "ispaljenja metka od strane naših zaposlenika u zaštićenoj prostoriji predviđenoj za postupak primopredaje oružja.

Metak je ispaljen u posudu s pijeskom, koja je također namijenjena za zaštitu u slučaju pogreške u rukovanju oružjem. Samim time nitko nije ugrožen te nitko drugi, osim zaštitara koji su obavljali primopredaju, nije bio prisutan u tom trenutku. Zbog navedenog događaja poduzete su odgovarajuće mjere u cilju sprečavanja i izbjegavanja ovakvih situacija", kaže Securitas.