STRAVA U VINKOVCIMA

Psa vezanog žicom danima mučili

17.07.2010 u 13:06

Bionic
Reading

Zlostavljačima životinja ni velike vrućine nisu smetnja u njihovu groznom naumu, a posljednji slučaj teško ozlijeđenog psa, pronađenog u Vinkovcima, najbolje svjedoči o ljudskoj monstruoznosti

Vinkovčanka Sanja Mesinger pronašla je, naime, u petak ujutro ispred stambene zgrade u ulici Jurja Dalmatinca psa s teškim ozljedama noge. Pas je još uvijek oko stražnje noge imao čvrsto stegnutu žicu.

'Žica je uzrokovala teške ozljede i infekciju na šapi, a pas je tako vezan bio sigurno 10-ak dana. Tako ozbiljne ozljede ne mogu nastati u jednom danu', potvrdila je Vlatka Tuček iz Udruge prijatelja životinja dr. Ivan Rostaš iz Vinkovaca.

O svemu je obaviještena i veterinarska ambulanta Tip Tip, čiji su stručnjaci odmah preuzeli psa i pružili mu neophodnu pomoć. 'Zdravstveno stanje pronađenog psa je vrlo ozbiljno i neizvjesno. Pas je preplašen, dehidrirao i ima povišenu temperaturu', potvrdio je veterinar Ilija Stević

Vinkovački Prijatelji životinja pozvali su sugrađane koji bi mogli znati nešto o ozlijeđenom psu ili o osobi koja ga je vezala žicom da kontaktiraju udrugu ili policiju. Udruga Prijatelji životinja slučaj je prijavila policiji, a protiv nepoznatog počinitelja podnijet će kaznenu prijavu.