napad na fakultetu

Prvom na listi Živog zida u III. izbornoj jedinici kaznena prijava za bludne radnje

  • V. P. P.
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:24
  • Objavljeno 20.06.2020 u 21:25
Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu izvjestilo kako je u petak u svojstvu okrivljenika ispitan 39-godišnjak zbog sumnji na bludne radnje na štetu 20-godišnjakinje 17. lipnja 2020.

'Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 19. lipnja 2020. dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela bludne radnje iz članka 155. stavak 2. Kaznenog zakona. (19. 6. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnji okrivljenik počinio navedeno kazneno djelo u poslijepodnevnim satima 17. lipnja 2020. u Zagrebu na štetu ženske osobe (2000.) Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja okrivljenika, donijelo rješenje kojim je okrivljeniku naložilo mjere opreza zabrane približavanja žrtvi i zabranu uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom (članak 98. stavak 2. toč. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku)', stoji u prioćenju.

Jutarnji list doznaje kako je riječ o Dominiku Vuletiću, prvom na listi Živog zida u III. izbornoj jedinici. Pišu kako je Vuletića, inače docenta na Katedri za pravo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, privela je policija nakon što ga je prijavila 20-godišnja studenica jednog drugog fakulteta. Vuletić i studentica upoznali su se prije nekoliko dana tijekom stranačkih aktivnosti, navodno na jednom stranačkom skupu Živog zida.

Razmijenili su brojeve telefona i, prema navodima iz prijave, Vuletić je 20-godišnjakinji počeo slati poruke preko mobilne aplikacije u kojima joj nudi svojevrsnu akademsku suradnju. Studentica mu je odmah dala do znanja da jedino takva poslovna suradnja i dolazi u obzir pa je zato 17. lipnja u popodnevnim satima pristala otići u njegov ured na Ekonomski fakultet.

No, u prostorijama fakulteta za djevojku je ubrzo počela agonija jer ju je navodno u jednom trenutku Vuletić pritisnuo uza zid i počeo dirati po tijelu. Djevojka je izjurila iz Vuletićeva ureda, a o svemu je nedugo zatim obavijestila policiju. Kriminalistima je ustupila i poruke koje joj je profesor prethodno slao, a iz kojih se, navodno, mogu iščitati i neke dvosmislene, neukusne rečenice.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal