zanimljiv POČETAK sjednice

Prvi ženski klub u Saboru uručio Jandrokoviću poklone, on im uredno zahvalio na butelji, 'deziću' i kemijskoj olovci

23.07.2020 u 10:13

Bionic
Reading

Na samom početku zasjedanja Sabora, Dalija Orešković u društvu Marijane Puljak i Anke Mrak Taritaš prošetala je preko sabornice do predsjedavajućeg Gordana Jandrokovića i uručila mu poklon, nakon čega su isto učinile i njezine kolegice. Zbunjeni Jandroković zahvalio je na poklonima

Orešković je u ime prvog ženskog kluba u Saboru Jandrokoviću dala hrvatsku butelja vina, Anka Mrak Taritaš potom mu je uručila isto tako hrvatski dezodorans (Biobaza) zbog higijene u novim epidemiološkim uvjetima, a Marijana Puljak nadovezala se s kemijskom olovkom da može zabilježiti da ima prvi ženski klub u povijesti hrvatskog parlamentarizma.

Podsjetimo, umjesto Darija Zurovca (Fokus) u novi saborski Klub zajedno s Dalijom Orešković (Stranka s imenom i prezimenom) i Marijanom Puljak (Pametno) jučer je ušla Anka Mrak Taritaš (GLAS).

Gordan Jandroković tom prilikom rekao je da mu je drago da postoji ženski klub, a zatim se našalio: 'Čini mi se da je Stranka sa imenom i prezimenom toliko pametna da je izgubila fokus i došla na loš glas'.

Saborske zastupnice pomno su odabrale poklone za Jandrokovića, baš poput bivšeg ministra EU fondova Marka Pavića koji je osobnom karticom kupovao vina, parfeme i dezodoranse za dužnosnike EU-a, a potom od ministarstva tražio refundaciju tih troškova.

>>> Pavić o peglanju kartice na račun države: Htio sam poklonima za ministre EU-a dati osobni touch