'sTABILNA VEĆINA'

HDZ-ovci se odmiču od žetončića i Zurovca: Mi nikoga nećemo snubiti ni vabiti, ali...

23.07.2020 u 09:45

Bionic
Reading

Nekoliko HDZ-ovih dužnosnika očitovalo se jutros o Dariju Zurovcu, bivšem HDZ-ovcu i gradonačelniku Svete Nedelje koji jučer nije htio u zajednički Klub s Dalijom Orešković i Marijanom Puljak. Željko Reiner najeksplicitnije je odbacio nagađanja da ga HDZ nagovara na povratak u stranku kako bi se ojačala parlamentarna većina

'Mi imamo solidnu i trajnu većinu u Saboru, ona će ostati stabilna do kraja mandata. Nikoga nećemo snubiti ni vabiti, ako netko samoinicijativno odluči doći u Klub HDZ-a, to treba sam jasno i transparentno objaviti. Mi nikoga ne zovemo niti ćemo zvati', rekao je Reiner.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je uoči današnje sjednice da očekuje potporu Andreju Plenkoviću i novoj Vladi.

'Rasprava će zanimljiva, burna, ali nadam se na razini jučerašnje', poručio je Jandroković.

Između Zurovca i HDZ-a nije bilo kontakta. 'Očito se radi o prijeporu koji se dogodio u tom klubu, ali to nema veze s HDZ-om. Imamo 76 ruku i ne tražimo nikoga izvan toga', rekao je.

Oglasio se i o nenošenju maski u Saboru, izrazivši nadu da će danas svi nositi maske.

'To je standard i u drugim državama i parlamenta. Važna je da se sačuva zdravlje drugih.'

Novi i stari šef diplomacije Gordan Grlić Radman nije siguran, kaže, hoće li danas biti burno u Saboru.

'Očekujem sve pozitivno, konstruktivno i odgovorno. Time bi se svi mi trebali voditi u interesu hrvatskih građana; Sabor je refleksija hrvatskog društva', rekao je Grlić Radman.

Škoro: Za reforme treba imati volju i mogućnosti, a toga nema

Stigao je i čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, poručivši da za prave reforme treba imati volju. 'Oni to nemaju, a nemaju ni mogućnosti', ustvrdio je. Na pitanje očekuje li žetončiće u Saboru, rekao je da to svi očekuju jer je to nažalost način vladanja u Hrvatskoj.

'Ne možete s Vladom koja je gotovo identična prethodnoj očekivati ništa novo. Dakle, nastavlja se projektna suradnja i vlada Andreja Plenkovića koja je zapravo 'odlučno možda'', napomenuo je Škoro.