drama u banskim dvorima

Među prvima na sjednicu Vlade stigao Kuščević, dao odgovor na pitanje dokad ostaje ministar. HNS-ovih ministara nema

04.07.2019 u 06:34

Bionic
Reading

Sjednica koja se trebala održati jučer, počinje danas u osam sati, a premijer je jučer izjavio kako ministar uprave, čiju je ostavku tražio HNS, radi svoj posao

Među prvima je u Vladu stigao upravo Lovro Kuščević. Na pitanje dokad ostaje ministar, rekao je: Dokad predsjednik Vlade odluči, ja, Štromar..., javlja N1.

Na sjednicu prema prvim informacijama ne stižu ministri HNS-a.

Na dnevnom redu jutrošnje sjednice vlade je donošenje odluke o davanju ovlasti ministru financija za potpisivanje Pisma namjere za pristupanje tečajnom mehanizmu ERM II, donošenje odluke o osnivanju Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona te konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama (EU).

Sve se događa uslijed rasprava o poziciji ministra uprave Lovre Kuščevića.

Podsjetimo, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u srijedu nakon sastanka užeg vodstva stranke koje je raspravljalo o zahtjevu HNS-a za ostavkom ministra Lovre Kuščevića - kako ministar radi svoj posao, a teme medijskih napada odnose se na vrijeme prije ministarske funkcije, te je najavio da će, umjesto medijskih prepucavanja razgovarati sa svim partnerima u vladajućoj većini, i to najvjerojatnije idućeg tjedna.

Sastanak užeg vodstva

Imali smo sastanak užeg vodstva, raspravili smo dvije-tri važne teme, recentne vanjskopolitičke aktivnosti, situaciju oko ministra Kuščevića i dogovorili zajedničke korake oko sutrašnje sjednice Vlade i zadnjeg tjedna zasjedanja Sabora, izjavio je premijer Plenković nakon sjednice užeg vodstva HDZ-a. Što se tiče ministra Kuščevića, on je objasnio svoje argumente i činjenice koje su trenutno u fokusu medijskih napisa tako da i članice i članovi najužeg rukovodstva HDZ-a mogu čuti njegovu stranu, dodao je Plenković.

Drugi zaključak koji smo donijeli, je da ćemo, umjesto medijskih prepucavanja, razgovarati sa svim partnerima u vladajućoj parlamentarnoj većini, i to najvjerojatnije idućeg tjedna, jer sutra idem u Poljsku... I treće, za sve daljnje aktivnosti oko ove teme razgovarat ćemo ministar i ja, istaknuo je Plenković.

Pojasnio je da je Kuščević pred užem vodstvom HDZ-a razjasnio svoje argumente i činjenice vezane uz medijske napise o njemu kako bi se čula i njegova strana te priče.

  • +25
Lovro Kuščević Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Maksimalno angažiran

'Razgovarat ćemo, ministar Kuščević radi svoj posao i sve teme koje se tiču medijskih napada na njega odnose se na vremena koja su davno prije njegove ministarske funkcije. Što se tiče njegova rada kao ministra uprave, mislim da je on maksimalno angažiran i da je tu bio izrazito uvijek motiviran da radi na programu Vlade i onoga što je u nadležnosti Ministarstva uprave', kazao je premijer.

Upitan što je s HNS-ovim zahtjevom za smjenjivanjem ministra Kuščevića i tvrdnji da će u suprotnome napustiti vladajuću koaliciju, Plenković je kratko rekao: 'Može se bez svakoga'.

Na pitanje novinara ima li HDZ opciju B u tome slučaju, premijer je dodao: 'Ne sekirajte se vi za nas'.