MINISTAR POLICIJE OSTOJIĆ

'Provest ćemo unutarnju kontrolu i odgovoriti Salapiću'

02.02.2012 u 13:52

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je da je MUP dobio predstavku od dopredsjednika osječkog HDZ-a Josipa Salapića koji tvrdi da su se u unutarstranačke izbore u HDZ-u umiješale i neke policijske službe

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nakon sjednice Vlade potvrdio je da je HDZ-ov Josip Salapić 'zbog nepovjerenja u rad policije zatražio od Ministarstva intervenciju, odnosno da se izvrši nadzor nad onim što je on iznio da su nezakonite radnje policije'. 

Salapić je, naime, prije četiri dana tražio nadzor i unutarnju kontrolu policije u Osijeku jer smatra da su se 'pripadnici tajnih službi uključili u unutarstranačke izbore u HDZ-u'. Optužio je i MUP da neke službe odaju informacije i time ugrožavaju sigurnost građana Osijeka.

'Mi ćemo to provjeriti unutarnjom kontrolom. Čim to bude gotovo, obavijestit ćemo ga o svojim saznanjima', rekao je Ostojić. Upitan je li se policija bavila Salapićem, odgovorio je da 'ne bi to na taj način primjenjivao' i dodao da Salapić ima pravo podnijeti predstavku. 

'Mi ćemo to napraviti kroz unutarnju kontrolu i time će postupak biti okončan', ponovio je Ostojić i dodao da MUP i inače u roku od 30 dana treba odgovoriti na svaku predstavku građana.