PAO DVOJAC MLADIH PROVALNIKA

Provaljivali i krali po Poreču i Tinjanu

17.01.2011 u 13:42

Bionic
Reading

20-godišnjak iz Poreča i 21-godišnjak iz Tinjana, koje se sumnjiči za više kaznenih djela na području Poreča i Pazinštine, privedeni su u subotu poslijepodne u Istražni centar Županijskog suda u Puli, priopćila je PU istarska, dodajući da se kriminalističko istraživanje nastavlja

Naime, u sklopu dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja pretražen je stan 20-godišnjeg Porečana, pri čemu je pronađeno 0,14 g opojne droge marihuane, ali i više predmeta za koje policija sumnja da potječu iz izvršenih teških krađa.

Tako se 20-godišnjeg Porečana osnovano sumnjiči da je od 15. studenoga do 1. prosinca 2010. godine sa gumenog čamca u Tinjanu demontirao i otuđio vanbrodski motor, koji je zatim sakrio u obližnju šumu. Od svog 21-godišnjeg kompanjona iz Tinjana potom je tražio da mu motor, vrijedan oko 25 tisuća kuna, preveze do stana, gdje ga je policija prilikom pretrage i pronašla.

Osim toga, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da je u dva navrata, u kolovozu i prosincu 2007, izvršio provale u kiosk Tiska u Poreču, iz kojeg je otuđio cigarete i razne druge artikle.

Pretragom stana koji pak koristi 21-godišnjak iz Tinjana policija je pronašla 0,33 grama marihuane, a kako je priopćeno, utvrđeno je i da je 27. na 28. svibnja ove godine provalio u prostorije jedne tinjanske udruge, gdje je otuđio prijenosno računalo.