'REFERENDUM' NA HRT-U

Protiv Hloverke čak 87,1 posto kolega

  • Autor: V.B.
  • Zadnja izmjena 01.12.2009 14:38
  • Objavljeno 01.12.2009 u 13:27
Hloverka Novak Srzić

Hloverka Novak Srzić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Anketa koju je među 347 zaposlenika Informativnog programa HTV-a na inicijativu ravnatelja HTV-a Blage Markote provela tvrtka Dekra pokazala je poražavajuće rezultate o zadovoljstvu programom i radnom klimom

Anketi se odazvalo 194 ljudi iz svih dopisništava, uključujući i zagrebačku centralu, a na upit ispunjava li Informativni program HTV-a javnu zadaću, 81,18 posto ih je odgovorilo negativno. Na pitanje jesu li zadovoljni radnom klimom i međuljudskim odnosima u Informativnom programu, niječan odgovor dalo ih je 94,09 posto, a jednako toliko ih je kazalo da nisu zadovoljni kvalitetom programa.

Na četvrto pitanje, podržavaju li programsko vodstvo Informativnog programa HTV-a, njih 87,10 posto odgovorilo je - ne, dok je samo 9,14 posto zaposlenika podržalo glavnu urednicu Hloverku Novak SrzićNa to pitanje nije odgovorilo 3,76 posto zaposlenika.

Dodajmo da je stopostotni odziv zaposlenika zabilježen u HTV-ovim dopisništvima u Bjelovaru i Dubrovniku, a slijede Pula (83,3 posto), Osijeku (75 posto), Rijeci (66,6 posto)… U Zagrebu, u kojem je i najveći broj zaposlenih, njih 251, na anketu je odgovorilo 120 osoba, odnosno 47,8 posto zaposlenika.

Rezultate ankete Hloverka je osudila i odbacila još prošlog tjedna nazvavši je 'manipulacijom koja šteti HTV-u'. Nakon što je rezultate ankete jučer predočio pred Vijećem HRT-a Markota je zatražio Hloverkinu smjenu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi