oglasio se i ministar

Prosvjednici banuli na kućni prag ministra Beroša: 'Došli smo vidjeti gdje ćemo živjeti ako budemo marljivi i ako se učlanimo u jednu stranku'

14.10.2021 u 20:27

Bionic
Reading

Skupina prosvjednika večeras je došla na vrata ministra zdravstva Vilija Beroša. Prosvjednici su ranije najavili da će zbog mjere stožera kojom se, kako su napisali u svom pozivu, zabranjuje majkama i očevima da provedu 15 minuta s djecom koja su na bolničkom liječenju ukoliko nemaju covid-potvrdu, nenajavljeno svaki dan posjetiti kućnu adresu jednog člana stožera na 15 minuta.

Desetak prosvjednika zvonilo je ministru na vrata, a intervenirala je i policija nakon čega su se razišli. Prosvjednici su, između ostalog, vrijeđali i novinare te im govorili da se zaposle negdje drugdje ako im nije stalo do istine, javlja RTL.

"Mi bi se predstavili kao obična skupina građana i da nas se ne naziva antivakserima. Zabrinuta smo skupina građana koja je došla potražiti odgovore koje novinari ne postavljaju ministru Berošu. Na ovaj način bi mu postavili par pitanja", kazao je jedan od prosvjednika.

Kazali su das u grupa građana koja se upoznala na raznim prijašnjim prosvjedima protiv poteza vladajućih te da su mnogi zbog covid-potvrda uskraćeni za ostale zdravstvene usluge. Tvrde i da roditelji ne mogu do djece koja su u bolnici, osim ako nisu cijepljeni te da je to prvo bilo u bolnici u Koprivnici ali da je sada tako, tvrde, u cijeloj Hrvatskoj.

"Postavio bih jedno pitanje, kako ministar komentira uvođenje covid-potvrda, a kada se zna da je Ustavni sud u Sloveniji to ukinuo? Zašto se ljude ne pušta na posao? Ljude koji imaju svoje obitelji, djecu, svoje kredite. To je kategorija ljudi kojima smo nekad pljeskali po balkonima i bili su naši heroji, a sad ih se odbacuje kao čarape", kazao je.

  • +8
Stožer civilne zaštite o novim brojkama i cijepljenju trećom dozom Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

"Došli smo vidjeti gdje ćemo živjeti ako budemo marljivi, ako se budemo pametno učlanili u neku stranku, pogotovo u jednu, ako se budemo zaigrali s ovim auto osiguranjima i prevarama, što je navodno također ministar radio prije dvadesetak godina, to će me tužiti pa ćemo ustanoviti na sudu da li lažem. Ovo nije loše, jelda? Ja sam star ali kuća je ok", kazao je prosvjednik.

Inače, prosvjednici su u svom pozivu naslovljenom "15 minuta za stožeraše" napisali da ako se "stožeraši ne libe priuštiti 23 sata i 45 minuta straha i stresa bolesnoj djeci i njihovim roditeljima, ne trebamo se ni mi libiti podijeliti svoje mišljenje s njima".

Na Twitteru se oglasio i sam ministar Beroš: "Dragi roditelji, ne kucajte na otvorena vrata ministra. Ni ministarstvo zdravstva niti epidemiolozi nisu ograničili vrijeme trajanja posjeta vašoj bolesnoj djeci. Svaka bolnica i zdravstvena ustanova određuje način i trajanje posjeta u skladu s prostornim mogućnostima".