KRV NIJE VODA

Prosvjed u Čakovcu organizirala Lesarova kći

07.03.2011 u 21:33

Bionic
Reading

Na prvom tzv. Facebook prosvjedu u Čakovcu na kojem se večeras, po policijskoj procjeni, na Trgu Republike okupilo 350 prosvjednika, a po organizatorima 500, prosvjednici su izvikivali parole kojima su tražili ostavku Vlade, smanjenje nezaposlenosti, prijevremene izbore itd.

Prosvjedni skup koji je bio najavljen za subotu zbog međimurskog fašnika odgođen je za danas. Organizatorica skupa Maja Lesar te nekolicina građana okupljenima su iznijeli zahtjeve o smjeni Vlade i prijevremenim izborima. Među govornicima je bio i regionalni sindikalni povjerenik SSSH Franjo Veble koji je, nabrojivši međimurske tvrtke koje su završile u stečaju, pozvao radnike da zadrže jedinstvo i glasnije traže svoja prava.

Kolona građana tada je krenula na mimohod čakovečkom pješačkom zonom. Natpisima i povicima tražili su ostavku Vlade, smanjenje nezaposlenosti, bolje životne uvjete.

Nakon mimohoda ulicama ponovno su se okupili na Trgu Republike, gdje su nastavili skandirati protiv Vlade i njezine predsjednice. Prosvjedni skup trajao je dva sata, poslije čega su se prosvjednici mirno razišli.

Načelnik Odjela policije međimurske Policijske uprave Kristijan Srpak izjavio je za Hinu da tijekom prosvjeda nije bilo nijednog izgreda.

Organizatorica skupa Maja Lesar rekla je kako je zadovoljna odazivom. 'Usprkos hladnoći, građani Međimurja jasno su rekli što misle o ovoj Vladi', rekla je Lesar i ponovila poruku skupa – želja za prijevremenim izborima jer 'postojeća garnitura vodi zemlju u propast, a rješenje su novi, mladi i sposobni ljudi'.

Na skupu je bio i saborski zastupnik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar, otac organizatorice prosvjeda Maje Lesar, i bivši saborski zastupnik Međimurskoga demokratskog saveza Željko Pavlic

Maja Lesar najavila je novi skup najvjerojatnije za vikend.