SDP I BANDIĆ USKLADILI ŽELJE

Prošao ZG proračun za 2013, HDZ glasao protiv

20.12.2012 u 15:08

Bionic
Reading

Skupština Grada Zagreba prihvatila je u drugom čitanju, za dvadesetak minuta, proračun za 2013. godinu s prihodima od 6,67 milijardi kuna i rashodima od 6,66 milijardi

Bez povišenih tonova, kao da nikad nikakvih prijepora nije bilo, SDP s većinom u Skupštini i predlagač gradonačelnik Milan Bandić uskladili su želje i proračun je prošao. Protiv njega, jer smatraju da nije razvojan, bio je HDZ.

'Zahvaljujem svakom zastupniku pojedinačno što smo se uspjeli dogovoriti oko ovako strateški važnog dokumenta. Da smo bili pametniji prije godinu ili dvije dana, možda bi nam bilo bolje i možda bismo sad za koji postotak imali bolje rezultate, no tako je kako je', kazao je gradonačelnik.

U ime skupštinske većine govorio je Igor Rađenović koji je pojasnio zašto su podržali prijedlog proračuna. Istaknuo je kako je ovo proračun kompromisa i da se do toga došlo nakon niza sastanaka.

'Program gradnje i komunalne infrastrukture o prvi puta donesen je zajedno s proračunom. U najvećem dijelu, 86 milijuna kuna, amandmani su uvaženi. Nije riješen problem gradskog prijevoza. Jasno je da ZET mora pokriti svoje rashode sa svojim prihodima. Nije to laka zadaća i svi ćemo se morati potruditi da se taj problem riješi', istaknuo je Rađenović.

Margareta Mađerić (HDZ) smatra da iz proračuna nije vidljiv gospodarski zamah, da ne potiče dovoljno razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

'To je jedini put kako riješiti nezaposlenost grada, a da napokon prestane rast broja nezaposlenih. Ovaj proračun je predizborni', zaključila je Mađerić.