HDZ U NIŠTA

Propao pokušaj oformljavanja Vijeća u Šibeniku

18.06.2013 u 13:11

Bionic
Reading

Šibensko Gradsko vijeće nije se uspjelo konstituirati na današnjoj sjednici jer vijećnici nisu izglasali članove Mandatnog povjerenstva, koje je nadležno za izbor predsjednika Vijeća

Na HDZ-ov prijedlog da na čelu Komisije bude Željko Dulibić suzdržano je ostalo 10 vijećnika koalicije SDP-HNS-HSLS i dva vijećnika Nezavisne liste Ante Gašperova Čače, a protiv prijedloga glasovala su dva vijećnika s Nezavisne liste Stipe Petrine.

Kada bi u Šibeniku postojao demokratski uzus svi bi vijećnici podržali konstituiranje Gradskog vijeća, i to jednoglasno, kao što to biva na protokolarnim sjednicama svih demokratskih država, komentirao je današnji fijasko na sjednici vijeća gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Na pitanje novinara drži li da je do opstrukcije došlo zbog nezadovoljenog apetita nezavisnog vijećnika Ante Gašperova Čače, čija se podrška očekivala, Burić je odgovorio kako ne bi komentirao ničije apetite.

"Doručkujem i ručam u svojoj kući, tko drugačije svoj dan organizira to je njegov problem. Ostalo je na savjesti onih koji bi trebali imati odgovornosti prema građanima i ne stvarati zapreke vodeći se svojim pričama koje su meni u ovom trenutku nedokučive", kazao je Burić dodavši kako će se po zakonu druga sjednica održati kroz 30 dana.

Nezavisni vijećnik Ante Gašperov Čače odbacio je spekulacije kako nije podržao HDZ-ov prijedlog jer nije dobio sinekure u gradskim tvrtkama. Ustvrdio je da nije tražio fotelje direktora već samo članstvo u nadzornim odborima bez naknade.

Najviše ga je naljutilo što s HDZ-om nije uspio dogovoriti da se odmah prihvati stavka iz njegova političkog programa o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata, po kojoj bi se cijena kubnog metra u postupku legalizacije smanjila na dva eura, a svim građanima koji su komunalni doprinos platili po staroj odluci bi se refundirao novac.