DO KRAJA VIKENDA

Pronađite posao na Forumu struke u Ciboni

11.04.2014 u 17:01

Bionic
Reading

Forum struke 2014 - najveća studentska manifestacija u Hrvatskoj s međunarodnim karakterom u organizaciji Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH otvoren je danas u Zagrebu, a organizatori vjeruju da je to konkretan projekt koji će pomoći u rješavanju problema više od 105 tisuća nezaposlenih u Hrvatskoj u dobi od 19 do 29 godina

Gužve u petak nijebilo, a izlagači više posjetitelja očekuju tijekom vikenda. Neki od domaćih poslodavaca kažu da su već dobili životopise mladih ljudi zainteresiranih za rad ili praksu u njihovim tvrtkama.

Trodnevni Forum otvorio je u Košarkaškome centru Dražena Petrovića ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić koji je također uvjeren u njegovu korisnost i važnost zbog toga što mladima daje dodatne informacije o strukama koje trebaju gospodarstvu.

Forum se sastoji od tri dijela - smotre veleučilišta i visokih škola te sajma poslova, karijere i prakse gdje će se studenti i cjelokupna zainteresirana javnost moći upoznati s budućim poslodavcima, razmijeniti kontakte i životopise, ostvariti mogućnost obavljanja stručne prakse te se povezati s gospodarstvom na najbolji mogući način, kao i upoznati s mogućnostima mobilnosti i razmjene. Treći dio je edukacija kroz koju će studenti, srednjoškolci, profesori i svi zainteresirani biti upoznati sa zanimljivim temama iz svih područja koje pokrivaju programi veleučilišta i visokih škola uz vrhunske predavače s naglaskom na važnost povezivanja visokog obrazovanja i gospodarstva odnosno tržišta rada.

Istovremeno, na jednom drugom mjestu, portalu EURES-a hrvatski građani, njih oko 11.000 ostavili su svoje životopise. Boljem životu nadaju se u inozemstvu. Više u videoprilogu.