NA PASJAKU

Pronađeni ukradeni BMW i Porsche

10.07.2012 u 16:34

Bionic
Reading

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u međunarodno krijumčarenje vozila namijenjenih za ilegalno tržište, priopćeno je iz policije

Na graničnom prijelazu Pasjak, na ulasku u Republiku Hrvatsku, policijski službenici Postaje granične policije Rupa su 6. srpnja oko 21 sat kontrolirali osobna vozila marke Porsche, tip Cayenne i BMW, tip 635D Coupe, kojima su upravljali 32-godišnjak i 52-godišnjakinja, oboje državljani Italije. Prilikom kontrole policajci su utvrdili kako identifikacijski parametri vozila ne odgovaraju parametrima proizvođača te su vozila izdvojena radi dodatnih provjera.

Naknadnim preliminarnim vještačenjima utvrđeno je da se radi i o krivotvorenim identifikacijskim obilježjima vozila i krivotvorenim dokumentima vozila, ali i nizu drugih parametara i podataka koji ukazuju da se radi o vozilima koja bi mogla biti predmet kaznenoga djela. Vozila su, stoga, oduzeta od vozača, čija uloga se još uvijek rasvjetljava u suradnji s talijanskom policijom.

Nadalje je utvrđeno i da su oba vozila u siječnju te svibnju ove godine ukradena na području Italije. Iz policije napominju da policijski službenici granične policije nastavljaju s aktivnostima, pojačanim nadzorom i kontrolom na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja krijumčarenja razne vrste robe i vozila, ilegalnih prelazaka i svih kažnjivih radnji.

Dodajmo ovome da je sinoć, oko 23 sata i 20 minuta, mješovita ophodnja sastavljena od djelatnika hrvatske i slovenske granične policije u blizini mjesta Rupa zatekla osam stranih državljana koji su pokušali ilegalno prijeći državnu granicu. Radi se o državljanima Alžira, Maroka, Sirije, Somalije i Libije, starosti od 18 do 41 godine.

Svi stranci privedeni su u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno da u Republici Hrvatskoj borave u statusu tražitelja azila. Temeljem odredbi Zakona o azilu policija je protiv njih nadležnom prekršajnom sudu podnijela optužne prijedloge.